Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη στα αντιλαϊκά μέτρα

Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στις αντιλαϊκές επιλογές της το επόμενο διάστημα, θα δώσει, άλλη μια φορά, η ηγεσία της ΝΔ, η οποία όμως ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να παραπλανήσει τις λαϊκές μάζες ότι τάχα η νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι η... πιο φιλολαϊκή!

Στο πλαίσιο αυτό η Ρηγίλλης θα στηρίξει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών κ.ά., αλλά και τα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα για το χτύπημα των λαϊκών αγώνων («τρομονόμος», νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων κ.ά.). Ταυτόχρονα θα «διαφοροποιηθεί» και θα ασκήσει «κριτική» από ακόμα πιο «δεξιές» θέσεις, προκειμένου να διευκολύνει τα κυβερνητικά μέτρα και να τα «νομιμοποιήσει» από τη θέση του μεγαλύτερου κόμματος της κατ' ευφημισμόν αντιπολίτευσης.

Η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να πείσει τα μεγάλα αφεντικά ότι έχει «ωριμάσει» για την ανάληψη της διαχείρισης της εξουσίας, θα σταθεί αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα γρήγορα και χωρίς «κοινωνική αναταραχή» και δε θα διστάσει να αποκηρύξει τους αγώνες των εργαζομένων, τους οποίους σταθερά άλλωστε απεχθάνεται και υπονομεύει. Ταυτόχρονα, βέβαια, θα επιχειρήσει να μεταθέσει το πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, την οποία θα «καταγγέλλει» και «θα διαχωρίζει τη θέση της» από πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις, τις οποίες όμως θα πλασάρει ως «νομοτελειακές» και «φιλεργατικές»!

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής, μετά την επιστροφή του από τις πασχαλινές γιορτές, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μοιρασιά ρόλων και αξιωμάτων, η οποία θα κορυφωθεί με την εκλογή του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της ΚΕ την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ