Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
«Επιστροφή» στην κρίση

H επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα, μετά την παραμονή του τις ημέρες του Πάσχα στην Κέρκυρα, ισοδυναμεί ουσιαστικά και με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης στην «ενδοσκόπηση» που επιβάλλει η κρίση του τελευταίου διαστήματος. Μια κρίση που κάθε άλλο παρά «ξορκίστηκε» από τις χτεσινές δηλώσεις του Κ. Σημίτη, ο οποίος, μιλώντας σε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αλλά αμφισβήτησε και την αναγκαιότητα για τη σύγκληση ενός έκτακτου συνεδρίου. Η αποδοκιμασία του πρωθυπουργού για τα «σενάρια», όπως τα χαρακτήρισε, περί ανασχηματισμού, πρέπει σε αυτή τη φάση να θεωρείται ειλικρινής, δεδομένου ότι ένας ανασχηματισμός αυτή την ώρα θα πρόσθετε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε...

Ως εκ τούτου η προσοχή τις επόμενες μέρες στρέφεται στην πολυσυζητημένη συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Α. Τσοχατζόπουλο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο φόντο των τριβών που προκάλεσε στις σχέσεις των δυο αντρών η απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Συνάντηση στην οποία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Τύπου Τ. Χυτήρη, δεν πρέπει να αναμένεται «τσούγκρισμα».

Στο μεταξύ αύριο ο Κ. Σημίτης έχει συγκαλέσει κοινή σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής με το ΕΓ, όπου (απόντος του υπουργού Αμυνας) θα ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της «κοινωνικής πολιτικής» για το ασφαλιστικό. Με ανάλογο αντικείμενο έχει ήδη αποφασιστεί να συγκληθεί στις 25/4 ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, όπου επίσης θα επιχειρηθεί να «δεσμευτεί» συνολικά ο κομματικός μηχανισμός για να «βάλει πλάτη», ώστε να «περάσουν» οι κυβερνητικές ανατροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ