Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Συνελήφθη ο πρώην Πρόεδρος Εστράντα

Από τη σύλληψη του Εστράντα

Associated Press

Από τη σύλληψη του Εστράντα
ΜΑΝΙΛΑ.- Ο πρώην Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Τζόζεφ Εστράντα, που ανετράπη το Γενάρη φέτος σε μια «λαϊκή εξέγερση» που πάντως καπέλωσαν ο στρατός και οι ισχυροί επιχειρηματίες, συνελήφθη τη Δευτέρα και θα περάσει από δίκη με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της διαφθοράς.

Οπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Λόιντ Πέρι στην εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» (Λονδίνο), ο Εστράντα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ωστόσο προηγουμένως είχε υποβληθεί στην ταπεινωτική διαδικασία της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών σαν κοινός εγκληματίας. Ο Εστράντα συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική καμπάνια του κόμματός του. Κατηγορείται, πάντως, πως ιδιοποιήθηκε ποσό τουλάχιστον 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ψευδόρκησε κ.ο.κ. Οι κατηγορίες επισύρουν τη θανατική ποινή, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εκτελεστεί ακόμη κι αν καταδικαστεί.

Την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει το «Ασοσιέιτεντ Πρες», μέρα των 64ων γενεθλίων του Εστράντα, η νυν Πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο ρωτήθηκε αιφνιδιαστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε, τι εύχεται στον προκάτοχό της. «Του εύχομαι να βρει ψυχική ειρήνη», απάντησε ουδέτερα, μετά από σιωπή μερικών δευτερολέπτων, η Αρόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ