Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Ενώ η «Συνδιάσκεψη Ελευθερίας όλων των Κομμάτων» των μουσουλμάνων αυτονομιστών του Κασμίρ δεν κατέληξε σε συμφωνία παρά την 5ωρη συζήτηση σχετικά με μια ενιαία αντίδραση στην πρόταση της κυβέρνησης της Ινδίας για έναρξη «ειρηνευτικής διαδικασίας», οι συγκρούσεις από το Σαββατοκύριακο ως χτες κόστιζαν τουλάχιστον 21 νεκρούς.

«Οι συνομιλίες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη», δήλωσε εκπρόσωπος της Συνδιάσκεψης, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση των περίπου 20 αυτονομιστικών οργανώσεων, οι ηγεσίες τους δεν είναι αντίθετες με την ιδέα ενός διαλόγου, ωστόσο χαρακτηρίζουν την προσέγγιση της ινδικής κυβέρνησης «ανούσια», ειδικά λόγω του γεγονότος ότι δεν περιλαμβάνει διάλογο με το Πακιστάν.

Σε ξεχωριστές συγκρούσεις τη Δευτέρα, 11 αυτονομιστές και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ χτες άλλοι οκτώ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας που μετέδιδε το «Ασοσιέιτεντ Πρες», σκοτώθηκαν σε σκληρές συγκρούσεις σε κρησφύγετο οργάνωσης αυτονομιστών.

Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 1989, όταν μουσουλμάνοι αυτονομιστές ξεκίνησαν ένα νέο κύκλο εξεγέρσεων στο διαφιλονικούμενο, από την Ινδία και το Πακιστάν, Κασμίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ