Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δείγμα ιδιωτικού μάνατζμεντ

Τη... γοητεία του ιδιωτικού μάνατζμεντ προκρίνουν κάποιοι ως πανάκεια για τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων.

Ιδού λοιπόν και ένα πρώτο δείγμα εφαρμογής του: Στο «Ασκληπιείο» της Βούλας δεν έφτασε το εγκεκριμένο κονδύλι για τις εφημερίες των γιατρών. Και η Διοίκηση -κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος- έκοψε ένα ποσό από όλους τους γιατρούς, που φτάνει κοντά στη μια μέρα εφημερίας. Για τον ειδικευόμενο γιατρό λόγου χάρη το ποσό αυτό είναι κοντά στα 50 ευρώ.

Το θέμα έθεσαν στη διοίκηση δυνάμεις του ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής στη διάρκεια παράστασης για τα προβλήματα συνολικά του «Ασκληπιείου». Και πήραν την εξής καταπληκτική απάντηση από τον αναπληρωτή Διοικητή Στ. Μονεμβασιώτη: Η περικοπή έγινε για διευκόλυνση του νοσοκομείου, επειδή τα λεφτά δεν έφταναν γι' αυτό το μήνα. Τα λεφτά δε θα παρακρατηθούν, θα δοθούν την επόμενη φορά!..

Να λοιπόν πώς λειτουργούν οι σφαιρικοί προϋπολογισμοί και πώς θριαμβεύει το μάνατζμεντ με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Αλλά η προσωρινή διευκόλυνση μπορεί να γίνει και μόνιμη περικοπή. Αλλωστε το λεγόμενο μισθολογικό κόστος μπορεί να συμπιεστεί -αν δεν υπάρξει αντίσταση- εύκολα, όπως τα λειτουργικά έξοδα.

Τα εκρηκτικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων τα προκαλούν οι πολιτικές υποχρηματοδότησης και περικοπών τις οποίες εφάρμοσαν εναλλασσόμενα -και εφαρμόζουν τώρα μαζί- τα κόμματα του δικομματισμού, ακολουθώντας τον ευρωμονόδρομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ