Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: «Περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων των δήμων» (στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ: «Σε νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβαθμίσεις νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Παιδείας για το νέο σχολικό έτος προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική υπουργική απόφαση, να εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ για το 2013 και 228.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα οικονομικά έτη» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: «Με αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων και παροχών θα «σωθεί» για μια ακόμα φορά το ασφαλιστικό σύστημα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε ριζικές αλλαγές, βαδίζοντας στην πεπατημένη των προκατόχων του. Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής παραμένει... άλυτο» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ: «Οι μειωμένες αποδοχές των εργαζομένων και οι μειωμένες κοινωνικές παροχές που εισπράττουν αντικατοπτρίζονται στις απώλειες που υπέστησαν μέσα σε ένα χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά και υπολογίζονται στο 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: «Ως αχθοφόρους στον σιδηροδρομικό σταθμό έναντι αμοιβής 1,05 ευρώ την ώρα απασχολεί η πόλη του σουηδικού Γκμουντ τους πρόσφυγες που υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου. Οι πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Αφρικής και από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, διαμένουν προς το παρόν στο προσφυγικό καταφύγιο της πόλης και, σύμφωνα με το Δήμο, εργάζονται εθελοντικά (...) Η πόλη αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που προέκυψε στον κεντρικό σταθμό της, όταν, λόγω επισκευών, κατασκευάστηκε μια προσωρινή σκάλα στην οποία οι επιβάτες έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους. Η απόφαση ωστόσο του Δήμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις (...) πολλοί κάνουν λόγο για "κλασικό στιλ σκλάβων" ή αναρωτιούνται πόσο "εθελοντικά" μπορεί να εργάζεται κανείς τόσες ώρες κάτω από τον δυνατό ήλιο» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ