Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί διαφύλαξης των δικαιωμάτων

Γρηγοριάδης Κώστας

Εχουν γίνει συνήθεια οι ανακοινώσεις διαφόρων φορέων για τις παγκόσμιες μέρες. Καλή ώρα η χτεσινή ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Η 28η Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ιογενούς Ηπατίτιδας έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε κρίσιμα για την αντιμετώπιση της νόσου ζητήματα, όπως οι τρόποι πρόληψης, η βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους».

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μια μέρα μετά την καταγγελία ενός συλλόγου ασθενών ήπατος ότι η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, καταστρατηγώντας «τις ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας που ισχύουν σύμφωνα με την Επιτροπή Ιογενών Ηπατίτιδων του ΚΕΕΛΠΝΟ» πήρε την παράλογη απόφαση να μην εγκρίνει τη συνέχιση της αγωγής σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C, γονότυπου 1, που χρησιμοποιούν τριπλό σχήμα φαρμακευτικής αγωγής. Μια αγωγή, που, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, κοστίζει στον ασθενή μέχρι 20.000 ευρώ το χρόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Ετσι δεν διαφυλάσσονται δικαιώματα ασθενών. Διότι η σιωπή, τελικά, μετατρέπεται σε συνέργεια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ