Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον απερχόμενο πρωθυπουργό έδωσε ο εμίρης του Κουβέιτ μία μέρα μετά τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές σε ένα οκτάμηνο που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα. Μεγάλος χαμένων των εκλογών αναδείχτηκε η πολιτική δύναμη της σιιτικής μειονότητας, η οποία έμεινε με 8 έναντι 17 εδρών που είχε. Η συμμετοχή, υπό αφόρητη ζέστη, έφτασε το 52,2%.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ θα συνεχιστεί η έρευνα και η ανάκρισή του αφέθηκε ο μηχανοδηγός της τραγικής αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε ολόκληρη και συγκρούστηκε με τον τοίχο που περιέκλειε τις γραμμές σε στροφή λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στην Ισπανία, την περασμένη Τετάρτη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 20 - 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή Νταουάσχε, στην πολιτεία Μπόρνο στη βορειοανατολική Νιγηρία, όταν ένοπλοι πολιτοφύλακες που δηλώνουν πιστοί στην κυβέρνηση επέδραμαν σε χωριό προκειμένου να απομακρύνουν ένοπλους ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χάραμ.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Την άμεση απομάκρυνση περίπου 1.500 αστυνομικών από τη θέση τους και την απόταξή τους από το Σώμα ζητά η αντιπολιτευόμενη «Δημοκρατική Συμμαχία» μετά την ολοκλήρωση δίχρονης έρευνας που απέδειξε ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έχουν ποινικό μητρώο και εμπλέκονται σε σειρά αδικημάτων.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Μάλι, που έγινε υπό την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, του Τσαντ αλλά και λίγων γαλλικών στρατευμάτων που παραμένουν στη χώρα μετά τη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Παρουσία του ηγέτη της ΛΔ της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο οι γιορτασμοί και η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πιονγιάνγκ, με αφορμή την 60ή επέτειο της εκεχειρίας με τη Νότια Κορέα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 21 φτάνουν οι νεκροί λόγω των κατολισθήσεων που πραγματοποιούνται από την Πέμπτη στην επαρχία Γκανσού της Κίνας και ακολουθούν τους σεισμούς 5,9 και 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα. Οι κατολισθήσεις οφείλονται στις ραγδαίες βροχοπτώσεις, οι οποίες ανάγκασαν 30.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι σεισμοί είχαν ως αποτέλεσμα 95 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 1.461 να τραυματιστούν σοβαρά.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η περιοδεία του Πάπα Φραγκίσκου στη Βραζιλία.

ΜΟΣΧΑ.-- Οι αποκαλύψεις του πρώην Αμερικανού πράκτορα Εντουαρντ Σνόουντεν δεν γνωστοποίησαν κάτι νέο στη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντιμίτρι Ρογκόζιν, προσθέτοντας ότι θα παρακινήσουν τη Μόσχα να δημιουργήσει γρήγορα τη δική της βάση ηλεκτρονικών δεδομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ