Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Προσφυγή κατά της απόφασης του Δήμου Αθήνας

Στην επιτροπή του Αρθρου 18 θα προσφύγουν δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας μαζί με κατοίκους και φορείς της περιοχής των Ανω Αμπελοκήπων ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του δήμου να ξεπουλήσει και το υπόλοιπο κτήμα θων στον μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό, σε περίπτωση που το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν καλύψει εντός 10 ημερών πλήρως την απαλλοτρίωση του χώρου. Την πρωτοβουλία πήρε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», η οποία αμφισβήτησε έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, αφού δεν είχαν τηρηθεί τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι για τους οποίους ενίστανται κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι, είναι οι εξής:

  • Από το φάκελο απουσίαζε η απαραίτητη γραπτή εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά παράβαση του άρθρου 100 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ακόμα και κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ο φάκελος του θέματος, όπως δόθηκε στους συμβούλους, δεν ήταν πλήρης, ώστε οι σύμβουλοι να έχουν πλήρη γνώση του θέματος. Από τα έξι συνημμένα έγγραφα του φακέλου, υπήρχε μόνο ένα μονοσέλιδο έγγραφο του Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων. Από την άλλη, είχαν παρατεθεί πέντε πολυσέλιδες αναλύσεις της πολυδιαφημισμένης - και μέσω του Τύπου - «πρότασης» του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού, ο οποίος επιδιώκει να χτίσει και το υπόλοιπο του κτήματος Θων με ένα ακόμη μεγαθήριο - κάλυψης 1.150 τμ και ύψους 27 μέτρων - καθώς και ένα υπόγειο γκαράζ 400 θέσεων.
  • Στη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξετάστηκαν καθόλου - αν και θίχτηκαν από τους κατοίκους της περιοχής που μίλησαν στη συνεδρίαση - μια σειρά από ζητήματα που στην ουσία καθιστούν αφερέγγυα την πρόταση του Μπ. Βωβού. Πρώτον, το γεγονός ότι δεν είναι ιδιοκτήτης - όπως ο ίδιος παραδέχεται εγγράφως - όλου του κτήματος αφού τμήματά του ανήκουν στην Αγροτική Τράπεζα και στο Γηροκομείο. Δεύτερον, το έγγραφο της ΕΥΔΑΠ στο οποίο επισημαίνεται ότι κάτω από το κτήμα Θων υπάρχει ρέμα ιδιοκτησίας της.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι κάτοικοι, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παρατυπίες και παρανομίες της διοίκησης του δήμου θα καταθέσουν μια από τις προσεχείς μέρες προσφυγή στην Επιτροπή του Αρθρου 18, την οποία θα αποστείλουν και στην υπουργό Εσωτερικών Β. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ