Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ξεχάστε το οικογενειακό επίδομα για τους 2 συζύγους!

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «δεν είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου»

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους γράφουν οι κυβερνώντες την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που υποχρεώνει το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να καταβάλει το οικογενειακό επίδομα και στους δυο συζύγους. Οχι μόνον αναδρομικά δεν πρόκειται να δώσουν στους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ούτε και το ίδιο το επίδομα, που κανονικά θα έπρεπε να καταβάλλεται από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης, στις 7 Μάρτη του 2001. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς σε σχετική ερώτηση του «Ριζοσπάστη» ήταν απόλυτα σαφής, καθώς δήλωσε με κυνικό τρόπο, λακωνικά: «Δεν υποχρεωνόμαστε στην καταβολή του επιδόματος». Και για να... τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, ανέφερε πως ο νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δε βρίσκεται πλέον σε ισχύ! Η άποψη αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση τόσο με τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων όσο - και αυτό έχει ειδική σημασία - με την πάγια πρακτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η δημόσια διοίκηση.

Με αυτό το περίγραμμα, είναι επόμενο να ξεκινήσουν και νέες προσφυγές των δημοσίων υπαλλήλων: «Οσοι θέλουν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια», απάντησε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι όσοι έχουν ήδη προσφύγει, θα πάρουν τα ποσά που επιδικάστηκαν.

Στην πραγματικότητα, η κυβερνητική αυθαιρεσία υποθάλπεται και από την - τουλάχιστον - χλιαρή στάση που τήρησε για το θέμα η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, στις συναντήσεις που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε τις προάλλες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στο ραδιόφωνο του «Σκάι»: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συμφωνία, με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία αυτή θα είναι πολιτική»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ