Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζεται η κρατική καταστολή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Νέος γύρος βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων συμπαράστασης για τον 14χρονο Μπερκίν Ελβάν ο οποίος χτυπήθηκε από δακρυγόνο στις 16 Ιούνη και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση μέχρι σήμερα. Η αστυνομία χρησιμοποίησε, για ακόμα μία φορά, αντλίες νερού, χημικά και βία κατά των διαδηλωτών, στην πλατεία Ταξίμ. Οι γονείς του 14χρονου σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι στόχος τους ήταν να κάνουν μία δήλωση στα ΜΜΕ, αναφορικά με την κατάσταση του γιου τους, η οποία παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, ζητώντας την τιμωρία των υπαίτιων.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις στην Τουρκία ξεκίνησαν με αιχμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το Πάρκο Γκεζί και εξελίχθηκαν σε μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, ενάντια στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στην Τουρκία και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με χιλιάδες τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

  • Ενας Τούρκος βοσκός σκοτώθηκε χτες από πυρά Αρμένιων στρατιωτών, στα σύνορα των δύο χωρών, όταν προσπαθούσε να πιάσει ένα από τα ζώα του, που πέρασε τη συνοριακή γραμμή, με τον κυβερνήτη της επαρχίας Καρς να κάνει λόγο για «δυσανάλογη χρήση βίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ