Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΔΙΚΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
Επικυρώθηκε η κάθειρξη

ΡΩΜΗ.--

Επικύρωσε την τετραετή ποινή κάθειρξης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για φορολογική απάτη στην υπόθεση εξαγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του δικτύου του Mediaset. Ταυτόχρονα, παραπέμπει σε άλλη δικαστική διαδικασία την επανεξέταση της πρωτόδικης ποινής του για πεντάχρονη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου γνωστοποιήθηκε αργά χτες βράδυ και την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές δεν είχε υπάρξει ακόμη αντίδραση από πλευράς του Μπερλουσκόνι ή του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας». Σε προγενέστερες δηλώσεις τους εκπρόσωποι του κόμματος είχαν προειδοποιήσει ότι αν επικυρωθεί η ποινή σε βάρος του Μπερλουσκόνι, κυρίως, αυτή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, θα προκληθεί σοβαρή πολιτική κρίση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της στήριξης της κυβερνητικής συμμαχίας υπό τον Ενρίκο Λέτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπερλουσκόνι αν και έχει βρεθεί αμέτρητες φορές αντιμέτωπος με δικαστικές καταδίκες, καμία από αυτές δεν έχει επικυρωθεί τελικά, και ούτε φυσικά έχει εφαρμοστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ