Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Σε άλλη μια σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους των «Αδελφών Μουσουλμάνων» προχώρησαν οι αιγυπτιακές αρχές. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι που προστίθεται σε δεκάδες άλλα στελέχη και μέλη στο πλαίσιο της σύγκρουσης της οργάνωσης με το στρατό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης της χώρας όπου εγκλωβίζονται και λαϊκές δυνάμεις.

ΦΑΡΑΧ.-- Δεκαπέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε ενέδρα ενόπλων, την Τετάρτη το βράδυ στη δυτική επαρχία του Αφγανιστάν, Φάραχ. Η ενέργεια αποδίδεται στους Ταλιμπάν ενώ στην περιοχή δρουν και κατοχικά στρατεύματα.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε χτες ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να απολύει δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από περίοδο «εργασιακής εφεδρείας».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χτες στην περιοχή Ναρόκ που απέχει 150 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας της Κένυας, Ναϊρόμπι, όταν ανατράπηκε λεωφορείο με δεκάδες επιβάτες με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων (ανάμεσά τους 33 έφηβοι και τέσσερα παιδιά) και τον τραυματισμό πάνω από 20 άλλων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας αύξησε αιφνιδίως το επιτόκιο δανεισμού κατά 0,50% ανεβάζοντάς το στο 7% σε μία προσπάθεια να σταματήσει την κατά 9% πτώση της συναλλαγματικής αξίας της ινδονησιακής ρουπίας έναντι του δολαρίου μέσα στο πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους.

ΚΙΓΚΑΛΙ - ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Μία γυναίκα και το μωρό της πέθαναν χτες στη μεθοριακή πόλη της Ρουάντας Γκιζένγι από όλμο της κονγκολέζικης ένοπλης αντικυβερνητικής οργάνωσης Μ23 στη διάρκεια συγκρούσεων με τον κονγκολέζικο στρατό κοντά στην παρακείμενη πόλη Γκόμα. Προχτές, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ενόπλους της Μ23 και την «Ταξιαρχία Επέμβασης» του ΟΗΕ σκοτώθηκε ένας κυανόκρανος

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Οι καταρρακτώδεις βροχές στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, προκάλεσαν τον πνιγμό τουλάχιστον 50 ατόμων και την κατάρρευση δεκάδων κατοικιών που είχαν φτιαχτεί από φθηνά οικοδομικά υλικά και λάσπη ανέφεραν χτεσινά δημοσιεύματα μαλινέζικων εφημερίδων.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Η ινδική αστυνομία συνέλαβε χτες τον 70χρονο Γιασίν Μπχατκάλ, φερόμενο συνιδρυτή της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Ινδών Μουτζαχεντίν, η οποία είναι υπεύθυνη για σειρά επιθέσεων στην Ινδία, σύμφωνα με τα ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χτες τον διορισμό της διπλωμάτισσας Μαρζιέχ Αφχάμ στη θέση της εκπροσώπου του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

ΜΑΝΙΛΑ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Η ένταση στις διμερείς σχέσεις Κίνας - Φιλιππίνων με αφορμή εδαφικές διαφορές αντικατοπτρίζεται και στη χτεσινή απόφαση του Φιλιππινέζου Προέδρου Μπενίνιο Ακίνο να ματαιώσει επίσκεψη στην Κίνα στο πλαίσιο διεθνούς εμπορικής έκθεσης. Νωρίτερα, το Πεκίνο είχε αποσύρει την πρόσκληση προκειμένου η επίσκεψη του Φιλιππινέζου ηγέτη να γίνει «σε καταλληλότερο χρόνο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-05-27 00:00:00.0)
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με θύματα Τουαρέγκ (2015-01-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-04-08 00:00:00.0)
Συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας (2013-02-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-31 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η σφαγή των λαών (2009-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ