Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών

Αγωνιστής μαθητής στην Πάτρα κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά του λόγω του εκδικητικού μένους του λυκειάρχη. Για το θέμα κατατέθηκε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, έχει αποτέλεσμα να «ξεψαρώνουν» και διάφοροι θιασώτες της αντιμεταρρύθμισης και να «μοιράζουν ποινές» στους αγωνιζόμενους μαθητές. Κραυγαλέο παράδειγμα η αυθαιρεσία του διευθυντή του 2ου Ενιαίου Λυκείου Πάτρας, που «εκδικείται» με εξαήμερη αποβολή μαθητή, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της πόλης. Το θέμα αυτό φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Αχιλλέας Κανταρτζής.

«Είναι γνωστό ότι οι μαθητές σε όλη τη χώρα συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι 2525/97 και 2640/98 της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Φαίνεται ότι το «ιδιώνυμο» που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το κίνημα των μαθητών έχει «ανοίξει την όρεξη» σε ορισμένους διευθυντές σχολείων που προχωρούν σε διώξεις μαθητών που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις», αναφέρει η Ερώτηση και υπογραμμίζει «το πιο κραυγαλέο παράδειγμα στην πόλη της Πάτρας, σημειώθηκε από το διευθυντή του 2ου Ενιαίου Λυκείου κ. Δασούκλη, ο οποίος προχώρησε, όχι τυχαία, στην αποβολή του μαθητή Ηλία Πελεκούδα, μέλος του Συντονιστικού Σχολείων Πάτρας. Η αποβολή των 6 ημερών, επιβλήθηκε χωρίς τη συμφωνία του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου. Η ποινή αυτή είναι άδικη, εκδικητική και αντιπαιδαγωγική, γιατί αν ισχύσει ο μαθητής χάνει τη χρονιά του».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό εάν προτίθεται να πάρει μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών και να ανακληθεί η άδικη και εκδικητική «ποινή» που επιβλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου στον μαθητή Ηλία Πελεκούδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ