Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΑΡΤΗ
Αποβολές στην υπηρεσία της αντιμεταρρύθμισης

Φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν καθεστώς τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στα σχολεία στην προσπάθειά τους να υπερασπίσουν την καταδικασμένη στην πράξη αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση...

Η αγωνιστική στάση των μαθητών στο 1ο ΤΕΕ Σπάρτης, που υποδέχτηκε τη νέα χρονιά κάνοντας κατάληψη, ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική για κάποιους, με αποτέλεσμα να επιστρατεύσουν τον αυταρχισμό στην υπηρεσία της αντιμεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο διευθυντής του σχολείου κ. Μαχαίρας, παρουσία εισαγγελέα απείλησε δύο μαθητές, μέλη του δεκαπενταμελούς, ότι αν συνεχιστεί η κατάληψη θα πάνε φυλακή. Στη συνέχεια, με την παύση της κατάληψης, ξεκίνησε να «μοιράζει αποβολές» κυρίως σε μαθητές που πρωτοστατούν στον αγώνα. Μέσα σε δυο μέρες έδωσε 6 αποβολές (!) και μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, οι «κατηγορίες» ήταν ανυπόστατες και δεν προηγήθηκε συζήτηση στο συμβούλιο των καθηγητών. Παράλληλα, δεν αφήνει τους μαθητές να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα τους.

Οι μαθητές από τη μεριά τους, δηλώνουν ότι δε θα υποκύψουν στις πιέσεις και τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους και σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ