Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Με πρυτανικές εκλογές εκτονώθηκε η κατάσταση

Λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στις διοικητικές αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου , φαίνεται πως έδωσε η σύγκλητος του ιδρύματος, που συνεδρίασε χθες, με την απόφασή της να μη διεξαχθούν οι προγραμματισμένες για τις 18/1, εκλογές για τη θέση του αντιπρύτανη, αλλά να γίνουν πρυτανικές εκλογές για την εκλογή συνολικά νέου πρυτανικού σχήματος.

Η σύγκλητος έκανε δεκτή την παραίτηση του πρύτανη κ. Ηλία Σιδηρόπουλου, που τις επόμενες μέρες θα καταθέσει στον υπουργό Παιδείας και παράλληλα, πρόκειται να παραιτηθεί ο αντιπρύτανης κ. Γ. Κουκουλές και οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις κ. Παπαστάμου και Παλάσκας, θα αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η ημερομηνία διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών θα οριστεί, αφού επικυρωθούν οι παραιτήσεις από τον υπουργό και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

θυμίζουμε ότι ο πρύτανης κ. Σιδηρόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Παιδείας στις 23/12/99, την οποία ανακάλεσε στις 29 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγος της παραίτησής του ήταν η «ανάπτυξη ανεξέλεγκτων δυνάμεων αναταραχής στο ίδρυμα», με αφορμή την προκήρυξη εκλογών για την πλήρωση της θέσης του Αντιπρύτανη Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, που έμεινε κενή μετά το θάνατο του κ. Φαρμακίδη. Οπως υπαινίχθηκε και ο πρύτανης, η ουσιαστική αιτία την αναταραχής έχει να κάνει με την κατανομή των παχυλών κονδυλίων του ΕΠΕΑΕΚ, απ' όπου θα χρηματοδοτηθούν και τα νέα τμήματα, που πρόκειται να ιδρυθούν στην Πάντειο.

Στις 7/1 ακολούθησε η απόσυρση της υποψηφιότητας για τη θέση του Αντιπρύτανη από την κα Μ. Αντωνοπούλου, την οποία όπως φαίνεται υποστήριζε ο κ. Σιδηρόπουλος. Ενώ την ίδια μέρα, ο κ. Σιδηρόπουλος με ένα νέο κείμενο που απευθύνονταν στην πανεπιστημιακή κοινότητα, έκανε εκ νέου γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Αυτό το κείμενο έκανε αποδεκτό χθες η Σύγκλητος και οδήγησε σε εκτόνωση την έκρυθμη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ