Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙ Α ΙΕΚ
Πηγαίνουμε με αισιοδοξία στις εκλογές

Μαζική ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών από ιδιωτικές σχολές, στη Γενική Συνέλευση που έκανε ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και έγινε χτες το μεσημέρι, στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός των εκλογών του Συλλόγου, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου . Οπως επισήμαναν τα μέλη του, αυτή τη φορά ο Σύλλογος πηγαίνει στις εκλογές με αισιοδοξία. Αμεσο πλάνο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων σε σχέση με πέρυσι. Ενώ κύριος σκοπός των εκλογών είναι να γίνουν ευρύτερα γνωστές στους σπουδαστές οι θέσεις του Συλλόγου, ώστε «να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα δικαιώματά μας στη δημόσια δωρεάν παιδεία και την εργασία».

O Σύλλογος θέτει σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του, τη δημιουργία ομάδων σπουδαστών ανά σχολή. Ετσι οι θέσεις του Συλλόγου θα γίνονται πιο εύκολα γνωστές. Συνάμα οι ομάδες αυτές θα παίρνουν πρωτοβουλίες για πολιτιστικά, οικολογικά και άλλα θέματα.

Ηδη το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος έχει προχωρήσει στο μάζεμα των υπογραφών για πάγωμα των διδάκτρων, το οποίο θα παραταθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι υπογραφές θα δοθούν στο υπουργείο Εμπορίου με παράσταση διαμαρτυρίας.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση

Ολοι οι απόφοιτοι Λυκείου να αποκτούν δημόσια, δωρεάν επαγγελματική μόρφωση, είναι το κύριο αίτημα της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ σήμερα στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλ. Κάνιγγος).

Στόχος της Γενικής Συνέλευσης είναι η συλλογική δράση όλων των σπουδαστών, για την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής μόρφωσης - κατάρτισης, αλλά και η παραπέρα μαζικοποίηση του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ