Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνέχιση ενδοαστικής αντιπαράθεσης

ΚΑΪΡΟ.--

Με τη χρήση δακρυγόνων διέλυσε χτες η αιγυπτιακή αστυνομία μικρή συγκέντρωση υποστηρικτών του ανατραπέντος Προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Κάιρο, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι «Μουσουλμάνοι» είχαν καλέσει σε διαδηλώσεις κατά του «στρατιωτικού πραξικοπήματος», ωστόσο, όπως φαίνεται πλέον, η ικανότητά τους να κινητοποιούν μεγάλα πλήθη έχει μειωθεί έπειτα από δύο εβδομάδες μεγάλης έκτασης κατασταλτικών επιχειρήσεων εναντίον τους και συλλήψεων των ηγετικών στελεχών τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, περίπου 35 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στην πλατεία της Σφίγγας, στο κέντρο του Καΐρου, και χωρίς κάποια αιτία η αστυνομία άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα για να τους απομακρύνει. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει χτες πως δίνει την αρμοδιότητα στις στρατιωτικές και αστυνομικές περιπόλους που διατρέχουν την πόλη να ανοίγουν πυρ κατά βούληση όταν διαπιστώνουν ότι όσοι διαδηλώνουν καταφέρονται εναντίον των δημόσιων αγαθών, ή των δυνάμεων της τάξης. Βέβαια, ο λαός είτε με τη μια εκδοχή διαχείρισης με τους λεγόμενους κοσμικούς και το στρατό είτε με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» βιώνει την πραγματική δικτατορία του κεφαλαίου που του συντρίβει τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ