Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ
«Καλά» οι δύο Τούρκοι όμηροι πιλότοι

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ηχητικό μήνυμα των δύο Τούρκων πιλότων της εταιρείας Turkish Airlines, που απήχθησαν στις αρχές Αυγούστου στο Λίβανο, αναφέρει πως είναι και οι δύο «καλά στην υγεία τους» και πως περιμένουν να απελευθερωθούν «το συντομότερο δυνατό».

Οι δύο πιλότοι στο ηχητικό τους μήνυμα, που μετέδωσε χτες το τηλεοπτικό δίκτυο LBC του Λιβάνου, αναφέρουν πως η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η «μόνη που μπορεί να βοηθήσει» στην απελευθέρωση εννιά Λιβανέζων σιιτών προσκυνητών που είχαν απαχθεί στη Συρία το Μάη του 2012 από ένοπλους αντικαθεστωτικούς και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Προ ημερών, δικαστήριο του Λιβάνου διέταξε τη σύλληψη δέκα ατόμων που καταζητούνται για συμμετοχή στην απαγωγή των Τούρκων πιλότων, ενώ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε, την περασμένη Δευτέρα, πως οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και πως οι αρχές στην Αγκυρα «γνωρίζουν περίπου πού βρίσκονται»...

Τέλος, χτες οι αρχές του Λιβάνου απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος πέντε προσώπων, περιλαμβανομένων δύο Λιβανέζων σουνιτών ιερωμένων και ενός Σύρου αξιωματικού, για τη διπλή επίθεση με παγιδευμένα οχήματα που είχε σημειωθεί στην Τρίπολη πριν από μία εβδομάδα στοιχίζοντας τη ζωή σε 45 ανθρώπους. Οι πέντε κατηγορούνται για συμμετοχή σε «τρομοκρατικό πυρήνα» που παγίδευσε οχήματα με εκρηκτικά και τα πυροδότησε μπροστά σε δύο τεμένη στο βόρειο Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ