Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε γειτονιές και μεγάλες πόλεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, είτε με τη μορφή προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε γειτονιές, είτε ως κεντρικές εκδηλώσεις σε νομούς και μεγάλες πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή, 6 Σεπτέμβρη

Στην Καβάλα, πάρκο Φαλήρου, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. «Μόνος δεν είμαι, μα χιλιάδες...», αφιέρωμα για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Γιώργο Χατζή. Ακόμα στον παιδότοπο: Παιχνίδια και κατασκευές, με τίτλο «Φαντάσου ότι έχεις ένα τρίτο μάτι που βλέπει την αδικία», αφήγηση του παραμυθιού «Ο τριμάτης», κατασκευή κορνίζας, με τίτλο «Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι», ζωγραφιά σε μεγάλο σεντόνι με μήνυμα για την ειρήνη και σκάκι για παιδιά 9 - 13 ετών. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, ταβέρνα, κουβανέζικο μπαρ, γκράφιτι κ.ά.

Στη Βέροια, Πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: θεματικά project μαθητών και συναυλία από μαθητικά τοπικά συγκροτήματα. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου καθώς και εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής υπό την επιμέλεια των Κωνσταντίας Αμπατζόγλου και Δέσποινας Τσαβδαρίδου - Αμπατζόλου.

Στην Κομοτηνή, Αλσος Αγ. Παρασκευής (Σπαθί), στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα την ανεργία. Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Μουσικό πρόγραμμα από τους Χάρη Κυρατζόγλου και Χάρη Τήλιο. Στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, ταβέρνα κ.ά.

Στη Λαμπρινή (Αθήνα), πλατεία Αγ. Ανδρέα, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αλληλεγγύης, με ομιλία από την Βιβή Σιώρα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και μεγάλο αφιέρωμα στο νησιώτικο - ικαριώτικο τραγούδι.

Στη Γούβα (Αθήνα), πλατεία Πλυτά, στις 8 μ.μ., με ομιλία από τον Νίκο Λάππα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ