Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Επένδυση» των επιχειρήσεων η μαθητεία

Την Πέμπτη συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ψηφίστηκε χτες επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ώστε την επόμενη εβδομάδα να πάει στην Ολομέλεια, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί από φέτος.

Ο υπουργός Παιδείας, επαναλαμβάνοντας και στη Βουλή την προσπάθεια εξωραϊσμού των μέτρων, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που αναβαθμίζει το Λύκειο μέσα από μια σειρά βελτιωτικές παρεμβάσεις, ότι μειώνει τον αριθμό των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, δεν ευνοεί την παραπαιδεία (!) και προωθεί τη γενική παιδεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σαν τη μεγάλη τομή του νομοσχεδίου εμφάνισε τις διατάξεις που αφορούν την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και τη μαθητεία σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δίνει «δυνατότητα επενδύσεων των επιχειρηματιών στους εργαζόμενους»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Σημείωσε ότι είναι αναδιαρθρώσεις που επιτάσσουν η ΕΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι με στόχο την παραγωγή μιας μεγάλης μάζας φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Εθεσε συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων βρίσκονται στον αέρα, την περαιτέρω υποβάθμιση της ειδικής αγωγής κ.ά.

Χτες έγινε και η ακρόαση φορέων τους οποίους αφορούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ