Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ξεκινά τη σχολική χρονιά η ΕΛΜΕ Πειραιά. Καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη (μετά τον αγιασμό) στην πλατεία Κοραή ώρα 12 το μεσημέρι, με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.

Η ΕΛΜΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία και να οργανώσουν ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές των ειδικοτήτων που καταργούνται για να μην εκβιαστούν κι αλλάξουν την προτίμησή τους. Παράλληλα, προγραμματίζει καθημερινές εξορμήσεις. Την Παρασκευή, 6 Σεπτέμβρη, διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη με εργαζόμενους, δασκάλους και γονείς στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Αποφασίστηκε, επίσης, συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας τη Δευτέρα, 9 Σεπτέμβρη.

Κινητοποιήσεις για τα ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν προχτές εκπαιδευτικοί και μαθητές των ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Στα ΕΠΑΛ Ευόσμου - Σταυρούπολης και Καλαμαριάς πραγματοποίησαν 3ωρη κατάληψη στο πλαίσιο της στάσης εργασίας. Στα ΕΠΑΛ του Ευκλείδη πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. Οι στάσεις εργασίας είχαν προκηρυχθεί από της Α', Β' και Ε' ΕΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές καταγγέλλουν ότι οι μετεξεταστέοι μαθητές σε μαθήματα ειδικοτήτων δε θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις καθώς περισσότερο από το 50% των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Την ίδια ώρα, κανένας ωρομίσθιος εκπαιδευτικός δεν έχει τοποθετηθεί στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ