Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της Παιδείας

Περιοδείες χτες στα ξενοδοχεία ΚΑΡΑΒΕΛ και ΧΙΛΤΟΝ

Καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της εκπαίδευσης στα χέρια τους, να αντιδράσουν στην κυβερνητική απόπειρα πλήρους διάλυσής της, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μαζί με ταξικά συνδικάτα, διοργανώνει πλατιές εξορμήσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων μπροστά στις νέες αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

Χτες στελέχη της Γραμματείας μίλησαν με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία ΚΑΡΑΒΕΛ και ΧΙΛΤΟΝ, με εκπροσώπους του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, επισημαίνοντας πως η υπόθεση της Παιδείας και της Εκπαίδευσης είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

«Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αντικατοπτρίζονται και στα σχολεία», επισήμανε εξαρχής ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους του ΧΙΛΤΟΝ. Οπως σημείωσε, ανάλογα με το τι εργασιακές σχέσεις θέλουν τα αφεντικά, έτσι αντίστοιχα φτιάχνεται και το σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει και τους στόχους της: Αμόρφωτοι εργάτες που δε θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη ζωή.

«Το Ενιαίο Λύκειο θα γίνει τόσο δύσκολο που τα παιδιά της εργατικής τάξης δε θα μπορούν να φοιτήσουν σε αυτό», υπογράμμισε. Γι' αυτό και βάζουν τρεις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις ανά τάξη συν τις τελικές πανελλαδικές, ώστε το κόστος φοίτησης στο Γενικό Λύκειο να είναι απαγορευτικό για τα παιδιά των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πως ο μισθός του εργαζόμενου είναι... κόστος ή ότι το κρίσιμο ζήτημα της κοινωνίας είναι η... ανταγωνιστικότητα. Και επισημάνθηκε πως αυτά τα παιδιά θα είναι ταυτόχρονα οι αυριανοί τους συνάδελφοι, χωρίς γενικές και ολοκληρωμένες γνώσεις, παρά μόνο «εξοπλισμένοι» με όσα θέλει η εργοδοσία να ξέρουν. «Δε θέλουν τον εργαζόμενο να έχει γενική παιδεία, θέλουν παιδιά χωρίς γνώση», σημείωσε ο Α. Καργόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ΕΠΑΛ όπου η μαθητεία αμείβεται με 9 ευρώ μεροκάματο και στη συνέχεια ο εργοδότης μπορεί να πάρει επιδότηση από το κράτος για να κρατήσει το μαθητευόμενο άλλα τρία χρόνια στη δουλειά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «Τεχνολογικό Λύκειο» (2011-05-28 00:00:00.0)
Το ταξικό σχολείο αυτο-αποκαλύπτεται (2006-09-03 00:00:00.0)
Προωθούνται για ψήφιση οι «βελτιωτικές ρυθμίσεις» (2001-02-07 00:00:00.0)
Ενισχύονται οι φραγμοί και οι διακρίσεις (2000-08-27 00:00:00.0)
Μέτωπο εργαζόμενων - εκπαιδευτικών για την παιδεία (1998-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ