Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει το ΠΑΜΕ

Eurokinissi

Σε μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που γίνονται σήμερα και αύριο, σε «οργάνωση και αγώνα παντού» καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μπροστά στις διαδικασίες του κλάδου και στη νέα επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δράσης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς ως εξής:

  • «Δίνουμε άμεση, αγωνιστική απάντηση στην εκρηκτική κατάσταση των σχολείων, στην υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις, στο πέταγμα χιλιάδων παιδιών έξω από την ειδικότητα.
  • Παίρνουμε μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων κι εκπαιδευτικών, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο".
  • Προχωράμε σε συσκέψεις φορέων σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, από κοινού με σωματεία, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους και ενώσεις γονέων, συλλόγους γυναικών. Οργανώνουμε την ενημέρωση του λαού για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, διοργανώνουμε, από κοινού με άλλους φορείς, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αποκλεισμούς δρόμων, συνεντεύξεις Τύπου, εκδηλώσεις κ.ά.
  • Οργανώνουμε τον αγώνα μέσα στο σχολείο και με επίκεντρο το σχολείο, με κοινές πρωτοβουλίες αγώνα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας και τον αγιασμό.
  • Οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, παίρνουμε από τώρα μέτρα για την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και των απεργιακών συλλαλητηρίων. Δεν μένουμε μόνο στη 48ωρη Απεργία. Τη δεύτερη μέρα (19/9) προχωράμε σε νέες Γενικές Συνελεύσεις, σε όλες τις ΕΛΜΕ και σε όλο το Δημόσιο, για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια και με γραμμή ανατροπής, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις, στην Απεργία, στα Συλλαλητήρια, στον Αγώνα. Νέα ΓΣ Προέδρων στις 22 Σεπτέμβρη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ