Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Η σιωπή της Ευρώπης μεγαλώνει την αδικία

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να σπάσει τη σιωπή της, μια σιωπή - συνενοχή όπως χαρακτηρίστηκε, απηύθυνε χτες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Ο θάνατος τριών ακόμα απεργών πείνας, μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και ο βέβαιος θάνατος άλλων 15 αγωνιστών, που αυτή τη στιγμή είναι «ζωντανοί - νεκροί», «απαιτούν την άμεση αντίδραση ολόκληρης της Ευρώπης, η οποία συνεχίζει ωστόσο εκκωφαντικά να σωπαίνει».

Εξάλλου τα μέλη της Επιτροπής, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, προσανατολίζονται σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Ηδη για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από τα Προπύλαια. Αναμένονται, όπως τονίστηκε χτες, κι άλλες κινήσεις, ενώ στόχος είναι να σταλεί άμεσα στην Τουρκία μία ακόμη ελληνική αντιπροσωπεία για να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση του λαού μας στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων.

Ο Γκιλντιρίμ, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία και μίλησε για «154 άνδρες και 50 γυναίκες αγωνιστές που συνεχίζουν την απεργία πείνας και δηλώνουν αποφασισμένοι να πεθάνουν για τη δημοκρατία». Μίλησε μάλιστα και για το δικό μας προωθούμενο «τρομονόμο», επισημαίνοντας πως «ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία σήμερα, μπορεί με άλλους τρόπους να συμβεί αύριο στην Ελλάδα». Ο Αλ. Βεναρδάκης έκανε δημόσια έκκληση προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τα εργατικά σωματεία της χώρας, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σ' αυτόν τον ηρωικό αγώνα. Εκκληση έκανε και στα ελληνικά ΜΜΕ να βάλουν τέλος στη συνένοχη σιωπή τους, αλλά και στους αντιστασιακούς της χώρας - «που υπήρξαν κάποτε πολιτικοί κρατούμενοι και έχουν βιώσει στο πετσί τους ό,τι σήμερα περνούν οι αγωνιστές της Τουρκίας» - να γίνουν πρωτοπόροι σε όλες τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Ο Αλ. Στάμου, που επισκέφτηκε την Τουρκία τον προηγούμενο Δεκέμβρη, υπογράμμισε πως «η απάθεια της Ευρώπης μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αυτή την αδικία», ενώ ο γιατρός Γιώργος Τόλης ξεκαθάρισε πως ακόμη κι αυτοί οι αγωνιστές, που θα ζήσουν μετά την πολύμηνη απεργία πείνας, «θεωρείται βέβαιο ότι η υγεία τους θα έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ