Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ
«Δούρειος ίππος» για τη θεραπεία ανίατων ασθενειών ο ιός HIV;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Τη χρήση του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS, ως φορέα γονιδίων με στόχο την εύρεση μίας αποτελεσματικής γονιδιακής θεραπείας μορφών καρκίνου και άλλων ανίατων ασθενειών ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν στην Ουάσιγκτον, μέλη της ερευνητικής ομάδας του «Ινστιτούτου Salk» στην Καλιφόρνια, παρασκεύασαν ένα ειδικό απορυθμισμένο στέλεχος του ιού HIV με στόχο την πειραματική εφαρμογή του σε γονιδιακές θεραπείες. Η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου άρχισε ήδη τις διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδιακή «Οργάνωση Τροφίμων και Φαρμάκων» των ΗΠΑ (FDA), προκειμένου να αρχίσουν σε μερικούς μήνες οι κλινικές δοκιμές σε καρκινοπαθείς με μορφές νόσου που δεν είναι εγχειρήσιμες.

Η εφημερίδα «Ομπζέρβερ ον Σάντεϊ», αναφερόμενη σε δηλώσεις ειδικών, εξηγεί σε σχετικό άρθρο της πως ο ιός «HIV» θα χρησιμοποιηθεί ως φορέας γονιδίων επειδή έχει μια σχεδόν τέλεια ικανότητα να παρακάμπτει τις άμυνες του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος και να κάνει τον οργανισμό ιδανικό για τη μεταφορά υγειών γονιδίων στον οργανισμό ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ