Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίθεση με στόχο αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την Τετάρτη δυνάμεις των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η επίθεση είχε στόχο αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούσαν στην περιοχή του Μπαντακχσάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ακόμα 16 μέλη των αστυνομικών δυνάμεων απήχθησαν από τους Ταλιμπάν. Την ομηρία αστυνομικών διέψευσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι στην περιοχή έχουν αποσταλεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. Την ευθύνη ανέλαβαν και επίσημα οι Ταλιμπάν σε δήλωσή τους κάνοντας λόγο για «μαζική επιχείρηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα εντείνεται η φιλολογία αναφορικά με την ασφάλεια του Αφγανιστάν, μετά την «αποχώρηση» των κατοχικών στρατευμάτων, που υποτίθεται ότι θα λάβει χώρα το 2014, με τέτοιου είδους επιθέσεις να την ενισχύουν ακόμα περισσότερο. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα διατηρήσουν την κυριαρχία τους στη χώρα, με ποικίλους τρόπους.

Χτες, ο πρώην γερουσιαστής Κάζι Αμπντούλ Χάι ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στους Ταλιμπάν, επικαλούμενος τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων και τη διαφθορά στις τάξεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ