Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ενιαία η αντιλαϊκή επίθεση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Συναντήθηκε χτες με το Σύλλογο Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

Από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων
Από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της υπηρεσίας αλλά και τη δομή που θα έχει με την επικείμενη αναδιοργάνωση του Δημοσίου καθώς και για τις μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους. Παράλληλα ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες συνεχίζονται με 4ωρες κυλιόμενες στάσεις σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο, Παρασκευή. Σήμερα το πρωί στις 10 π.μ. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου και στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ακόμα, αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ. καλούν σε συγκέντρωση στην Ευελπίδων με αφορμή την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι ενώ επίσης, αύριο, θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μετά τη συνάντηση ότι οι αλλαγές στο Σύστημα Διαχείρισης αναδεικνύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση, για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας με ιδιωτικοποίηση ακόμα και μέρους του κρατικού ελέγχου. Δεν πρόκειται για βελτίωση της κρατικής λειτουργίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και δεν αφορά μόνο τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε πιθανές διαθεσιμότητες, ενάντια στις μισθολογικές μειώσεις και την ανατροπή δικαιωμάτων ακόμα και από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κ.λπ.

Επισήμανε ότι ο χαρακτήρας της αντιλαϊκής επίθεσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι ενιαίος. Αρα ενιαία πρέπει να είναι και η πάλη όλων των εργαζομένων μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ