Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα αποφασίσει σήμερα για την πρόταση που θα κάνει προς την Ολομέλεια του Σώματος για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» Π. Ηλιόπουλο, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα. Στην Επιτροπή έχει αποσταλεί διαβιβαστικό έγγραφο των δικαστικών αρχών, με το οποίο οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση που είχε σκοπό «την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» καθώς και για άλλα αδικήματα.

Σήμερα απολογείται στους ανακριτές, ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Από το υλικό που έχουν οι ανακριτές της υπόθεσης, προκύπτει συνολικότερη ενεργός συμμετοχή του Γ. Ρουπακιά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε ότι το χτύπημα στο παιδί της ήταν επαγγελματικό όπως προκύπτει και από τη μαρτυρία γιατρού που της είπε ότι "το παιδί έφυγε με βίαιο θάνατο. Τον μαχαίρωσε επαγγελματίας».

Παράλληλα, χτες έγινε η συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή του Γ. Αγγου που κράτησε τρεις ώρες. Ο κατηγορούμενος είναι αυτός, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρισκόταν στην καφετέρια που ήταν ο Παύλος Φύσσας και είχε καλέσει τους χρυσαυγίτες πριν τη δολοφονία.

Ενας 36χρονος που αναζητούνταν από την Αστυνομία για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, παραδόθηκε χτες το πρωί. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο συλληφθείς φέρεται να είχε λάβει μήνυμα για να βρεθεί εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι. Παράλληλα, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου φάνηκε πως είχε συνομιλήσει και με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του Π. Φύσσα. Παράλληλα, προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε για ν απολογηθεί στην ανακρίτρια Πειραιά ο Ι. Καζαντζόγλου που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν αιτήματα για κατάθεση ατόμων που ήταν στη Χρυσή Αυγή, αλλά και αιτήματα ατόμων που έχουν υποστεί τις εγκληματικές δράσεις. Επιπρόσθετα, όπως έχει γίνει γνωστό στις 17 Οκτώβρη, θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή για την υπόθεση.

Τέλος, στη διάρκεια ελέγχου που γίνεται για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς, έγινε γνωστό ότι σε γραφείο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, βρέθηκαν χωρίς να έχουν καταχωρηθεί στα υπηρεσιακά βιβλία ποσότητες ναρκωτικών. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ