Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Επιθέσεις φασιστοειδών σε μέλη και γραφεία του ΚΚΕ

Δύο περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος μέλους του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και γραφείων του Κόμματος στην Ελεούσα Ιωαννίνων από θρασύδειλα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν χτες και προχτές. Και στις δύο περιπτώσεις πήραν πληρωμένη απάντηση, ενώ η ΚΟ Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα πικετοφορία στην Ελεούσα, στις 7 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη στόχος τους έγινε μέλος του ΚΚΕ που δραστηριοποιείται στη Λαϊκή Επιτροπή της Τούμπας. Η συντρόφισσα που δέχθηκε την επίθεση προπαγάνδιζε την προγραμματισμένη για χτες βράδυ αντιφασιστική εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής. Ομάδα θρασύδειλων φασιστοειδών, φορώντας κουκούλες, πήγε έξω από το σπίτι της, έβριζε και πετούσε αντικείμενα στο αυτοκίνητό της. Η προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο της ίδιας, όσο και των εργαζόμενων της περιοχής, έπεσε στο κενό. Τα θρασίμια πήραν αποστομωτική απάντηση από το λαό της συνοικίας, που αντέδρασε άμεσα, τους εμπόδισε μαζικά και δυναμικά αποτρέποντας τα χειρότερα και τελικά τους σταμάτησε.

«Ο λαός της Τούμπας, έχει γράψει ηρωικές σελίδες, αποκρούοντας τους ιδεολογικούς προγόνους των σημερινών Χρυσαυγιτών. Εχει ήρωες, σε κάθε γειτονιά που θυσιάστηκαν όταν καλέστηκαν να σταματήσουν τους Γερμανούς φασίστες - ναζιστές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, το λαό της συνοικίας της Τούμπας -όπως έκανε και στο παρελθόν ενάντια στους ταγματασφαλίτες προγόνους τους- να δώσει αποστομωτική απάντηση σε τέτοιου είδους φασιστικές εγκληματικές ενέργειες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Ανατολικής Κεντρικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στην Ελεούσα τα φασιστοειδή έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη των γραφείων του Κόμματος. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ιωαννίνων σημειώνει πως «η θρασύδειλη πράξη των φασιστών και νοσταλγών της χούντας της 21 Απρίλη, του Μεταξά και του Χίτλερ επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά, ότι στόχος τους δεν είναι το σύστημα, αλλά το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα, όλοι όσοι παλεύουν και αντιστέκονται απέναντι στα αφεντικά τους, το κεφάλαιο, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» (...) «η θρασύδειλη πράξη τους επιβεβαιώνει επίσης ότι ο μόνος που μπορεί και πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσει την ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής και άλλων ομάδων φασιστών είναι το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, οργανωμένο, αποφασισμένο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοφανής ανοχή στη φασιστική επίθεση από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ(2023-10-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει βανδαλισμό των γραφείων του Κόμματος(2022-01-20 00:00:00.0)
Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!(2021-06-15 00:00:00.0)
Θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε στέλεχος της ΚΝΕ(2019-09-07 00:00:00.0)
Καταλυτικός ο ρόλος του πανεπιστημίου στο χτύπημα του φασισμού(2014-10-15 00:00:00.0)
Υπεύθυνη για τη μόλυνση του νερού η κυβερνητική ολιγωρία(1996-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ