Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρωτοφανής ανοχή στη φασιστική επίθεση από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Κατάπιαν τη γλώσσα τους για την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τομπουλίδης

Από το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγίας Σοφίας ξεκίνησε την Πέμπτη η εξόρμηση
Από το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγίας Σοφίας ξεκίνησε την Πέμπτη η εξόρμηση
Την πρωτοφανή ανοχή της επίθεσης στον Βασίλη Τομπουλίδη από ομάδα φασιστοειδών, που επέδειξαν οι παρατάξεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί τον λαό να δώσει απάντηση με την ψήφο του.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι παρατάξεις των κ.κ. Ζέρβα, Πέγκα, Αγγελούδη, αλλά και τα κόμματά τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι έκθετοι. Δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για την επίθεση στον Βασίλη Τομπουλίδη από ομάδα φασιστοειδών, την Τετάρτη 4/10. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι "δημοκρατικές" τους ευαισθησίες είναι πολύ επιλεκτικές, σε αντίθεση με την ανοχή τους σε φασιστοειδή. Δεν εκπλησσόμαστε. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τις παρατάξεις των κομμάτων που αναπαράγουν τη θεωρία των "δύο άκρων" και των "ίσων αποστάσεων".

Η κατάπτυστη στάση τους δείχνει ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι ένα: `Η θα έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο με πλήρη αντιλαϊκή ομοφωνία και ανοχή σε φασιστοειδή με ρατσιστικό, αντικομμουνιστικό, ομοφοβικό λόγο ή θα έχουμε πολλούς δημοτικούς συμβούλους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" διαμορφώνοντας έναν άλλο συσχετισμό.

Για να υπάρχει πραγματικό αντίπαλο δέος και απέναντι σε κάθε λογής φασίστες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χρειάζεται μια πολύ ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση". Είναι η μόνη εγγύηση για να γίνει στην πράξη μπλόκο στους φασίστες. Την Κυριακή δίνουμε απάντηση και στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο».

Αμεση απάντηση στα θρασύδειλα φασιστοειδή

Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Τομπουλίδης δέχτηκε θρασύδειλη επίθεση από φασιστική ομάδα 30 ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη, μετά το τέλος του debate υποψηφίων που διοργανώθηκε την Τετάρτη από το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Η ομάδα που προηγούμενα χειροκροτούσε τον Ζιαμπάζη, επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προκαλώντας αντιδράσεις και τη δυναμική παρέμβαση του κόσμου που βρέθηκε στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρακολουθήσει το debate.

Τα φασιστοειδή ενοχλήθηκαν επειδή νωρίτερα ο Β. Τομπουλίδης τους κατήγγειλε για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Τούμπα, καλώντας τον λαό της πόλης «να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά, εθνικιστικά, αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Δεν χωράνε ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους».

Στο θρασύδειλο χτύπημα στον Β. Τομπουλίδη αναφέρθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του την ίδια μέρα στη Νίκαια, ενώ στην ανακοίνωσή της η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο απαράδεκτος προπηλακισμός του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Βασίλη Τομπουλίδη, από θρασύδειλη ομάδα 30 ατόμων, φασίστες, οπαδούς εθνικιστικού μορφώματος - δημοτικού συνδυασμού θα πέσει στο κενό!

(...) Εχουν μεγάλη ευθύνη οι παρατάξεις των υπόλοιπων κομμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο που ανέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για 5 χρόνια (!) δημιουργώντας κλίμα ανοχής σε τέτοιου είδους μορφώματα. Είναι επίσης κατάπτυστο ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων των υπόλοιπων κομμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κατήγγειλαν τον απαράδεκτο προπηλακισμό».

Την επομένη της επίθεσης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον πεζόδρομο επί της Αγίας Σοφίας, όπου συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι και άλλοι εργαζόμενοι και νέοι. Τέλος, την επίθεση των φασιστοειδών στον Β. Τομπουλίδη καταδικάζουν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα δεκάδες εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την επίθεση φασιστοειδών σε κάτοικο (2023-06-09 00:00:00.0)
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν οι φασιστικές συμμορίες (2021-10-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τον φασιστικό βανδαλισμό στο «Σπίτι του Αγωνιστή» (2019-06-07 00:00:00.0)
Επιθέσεις φασιστοειδών σε μέλη και γραφεία του ΚΚΕ (2013-10-10 00:00:00.0)
Επίθεση φασιστοειδών σε κάτοικο των Μολάων (2013-10-01 00:00:00.0)
Κατάγγειλαν την τραμπούκικη δράση ναζιστικών ομάδων (2012-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ