Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Στηρίζουμε αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να μπορεί να χαμογελά ο λαός!

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Σωτήρης Παρίσης κάλεσε σε επανεκλογή της δημοτικής αρχής Πάτρας και αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

«Για να συνεχίσει να χαμογελά ο λαός μας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα αστικά κόμματα, γεμίζουμε την κάλπη της Κυριακής με χιλιάδες κόκκινα γαρύφαλλα και στον δήμο και στην Περιφέρεια.

Επανεκλέγουμε από μεθαύριο κιόλας για δήμαρχο Πατρέων τον σύντροφο Κώστα Πελετίδη. Κι ας ξερογλείφονται οι άλλοι για δεύτερο γύρο. Ο πατραϊκός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι.

Γιατί τους ξέρει καλά, έχουν όλοι τους παρελθόν, "έγραψαν χιλιόμετρα" στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων τους. Κανείς τους δεν εκπροσωπεί το νέο, το καινούργιο, όπως προσπαθούν να πείσουν, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού».

Και πρόσθεσε: «Αν κάτι σήμερα "έφαγε τα ψωμιά του", είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσοι το υπηρετούν. Κανείς από τους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων που σήμερα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν μπορεί να δώσει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός μας, αφού όλοι τους υπηρετούν το παλιό, αυτό που σαπίζει και κάθε τρεις και λίγο μας καίει, μας πνίγει, μας στερεί δικαιώματα και βασικές ανάγκες.

Το νέο και προοδευτικό, το ελπιδοφόρο και ριζοσπαστικό σήμερα, ιδιαίτερα για τη νεολαία και τους εργαζόμενους, είναι αυτό που εκπροσωπούν τα ψηφοδέλτια με το γνωστό κόκκινο γαρύφαλλο που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν σήμερα χιλιάδες σεμνοί, σταθεροί και πρωτοπόροι αγωνιστές, απλός λαϊκός κόσμος που το προηγούμενο διάστημα εγκατέλειψε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Να κάνουμε την πραγματική διαφορά!


«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, να κάνουμε την έκπληξη και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», συνέχισε ο Σ. Παρίσης, για να συμπληρώσει καλώντας το σε «"Λαϊκή Συσπείρωση" παντού για να είμαστε την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι μαζί πιο δυνατοί.

Για να γίνουμε ακόμη περισσότεροι όλοι εμείς που αμφισβητούμε την κυρίαρχη πολιτική, που αμφισβητούμε το σημερινό σάπιο και εχθρικό κράτος που πότε αφήνει πίσω του αποκαΐδια και πότε λασπόνερα. Που αφήνει νεκρούς και σακάτηδες σε υποδομές και χώρους δουλειάς - κάτεργα.

Για να δυναμώσουν ο αγώνας και η λαϊκή δράση ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς, στην άσχημη κατάσταση στην Υγεία.

"Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, για να δυναμώσει ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης, για υπογραφή ΣΣΕ. Για να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο και νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα. Για να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία.

Για να διεκδικηθούν και να απαιτηθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού μας από φυσικές καταστροφές, έργα και μέτρα πρόληψης.


Για να μην περάσουν τα σχέδια εμπλοκής της περιοχής μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Για να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στον Αραξο».

Μακριά από τις ανάγκες του λαού!

Αναφερόμενος στη στάση της σημερινής περιφερειακής αρχής της ΝΔ, αλλά και των εκπροσώπων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μιλάνε για «εξωστρέφεια» και μεγάλες επενδύσεις σε τουρισμό και κρουαζιέρα, ο Σ. Παρίσης σημείωσε: «Ομως δεν λένε κουβέντα για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους, που δουλεύουν με τους χειρότερους όρους για να συντηρηθεί το λεγόμενο "τουριστικό θαύμα". Κρύβουν ότι τα ρεκόρ κερδών στον κλάδο πατάνε πάνω στην εργασία ήλιο με ήλιο, στη δουλειά για μήνες χωρίς ρεπό, στα πετσοκομμένα δικαιώματα των εργαζομένων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των ναυτεργατών. Δεν έβγαλαν κιχ για το γεγονός ότι η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να κάνει ούτε λίγες μέρες διακοπές.

Μιλούν για τη Δυτική Ελλάδα της Ολυμπιακής γης και των εμπορικών σημάτων (brand names), που θα κατοχυρώσουν δήθεν τα προϊόντα της περιοχής, δίνοντας εκατομμύρια ευρώ σε διαφήμιση, την ίδια στιγμή που οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι καταστρέφονται από το τεράστιο κόστος παραγωγής, από τις αυξήσεις στα αγροεφόδια, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, από τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και στο πετρέλαιο. Που πωλούν τα προϊόντα τους κοψοχρονιά ή παραμένουν ακόμα και αδιάθετα, όπως η σταφίδα, ένα προϊόν σε μεγάλες ποσότητες και με μεγάλη διατροφική αξία.

Μιλούν και καυχιούνται για τη Δυτική Ελλάδα των μεγάλων έργων τη στιγμή που οι κάτοικοι σε μεγάλες πόλεις και χωριά της περιοχής μας πίνουν ακόμα νερό από αμιαντοσωλήνες, που πλήρωσαν και συνεχίζουν να χρυσοπληρώνουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, που δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος αντισεισμικής επάρκειας σχολείων και δημόσιων κτιρίων, που το αρδευτικό δίκτυο σε όλους τους νομούς έχει να συντηρηθεί εδώ και 40 χρόνια.

Μιλούν για τη Δυτική Ελλάδα της "πράσινης μετάβασης" και τη μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο, την ίδια στιγμή που μεγαλώνει η ενεργειακή φτώχεια του λαού μας, που σε άλλους δήμους (πλην του δήμου Πατρέων) τα σχολεία μας δεν έχουν πετρέλαιο για τον χειμώνα, που η ΔΕΗ τούς κόβει το ρεύμα, που οι επενδύσεις στην Ενέργεια για το χατίρι των λίγων, φτιάχνοντας άναρχα μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, καταστρέφουν τεράστιες γόνιμες αγροτικές εκτάσεις, βοσκοτόπια και περιοχές Natura.

Μιλούν για δήθεν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 70 εκατ. ευρώ, δηλαδή ψίχουλα μπροστά στο 1,5 δισ. ευρώ προϋπολογισμού μόνο για το 2023, και εννοούν τάισμα εργολάβων για καθαρισμούς ρεμάτων και αποκατάσταση βλαβών από προηγούμενες φυσικές καταστροφές. Την ίδια στιγμή είναι αποκαλυπτικό ότι τα μεγάλα φράγματα της περιοχής έχουν να ελεγχθούν και να συντηρηθούν από τη δεκαετία του '60, όταν και κατασκευάστηκαν.

Και αυτά, φίλοι και σύντροφοι, είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το πώς κυβερνήσεις, κράτος και αστικά κόμματα μετράνε τις ζωές μας, για το γεγονός ότι προτεραιότητα όλων τους είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι μόνο μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η προστασία της ζωής του λαού μπαίνει στο ζύγι του "κόστους - οφέλους" και, επειδή σε αυτό το σάπιο σύστημα αυτή η ζυγαριά γέρνει πάντα στο κόστος, οι ζωές μας τελικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Ομως για να μην "αδικούμε" τον κ. Φαρμάκη της ΝΔ, σε όλο αυτό δεν ήταν μόνος του, ούτε πρωτοτύπησε. Συνέχισε από εκεί ακριβώς που το άφησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, και ταυτόχρονα την 4ετία που πέρασε είχε την απόλυτη συμφωνία και στήριξη όλων των εκλεγμένων των αστικών κομμάτων».

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε χρόνος για χάσιμο!

Στη συνέχεια ο Σ. Παρίσης απηύθυνε κάλεσμα μαχητικής συμπόρευσης, αναφέροντας τα εξής: «Ακόμα και αυτές τις τελευταίες ώρες που απομένουν, θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, στον λαό, στη νεολαία, που ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές πριν λίγους μήνες, σήμερα προβληματίζονται και αγανακτούν με όσα συμβαίνουν.

Θέλουμε να απευθυνθούμε ιδιαίτερα σε όσους σήμερα νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους βλέπουν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ότι είναι εξελίξεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον αντιλαϊκό προσανατολισμό αυτού του κόμματος. Τους καλούμε να σκεφτούν ότι αυτό το ποτήρι γέμιζε αργά αλλά σταθερά, σε μια πορεία πλήρους ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξει τον ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό σύστημα.

Τους καλούμε να μην παραιτηθούν, να μην παροπλιστούν, να συναντηθούμε μαζί μας στους αγώνες και στην κάλπη, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλοί αγωνιστές μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας ακόμα και στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Τους καλούμε να κάνουν το βήμα και να συναντηθούν μαζί μας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις και με την ψήφο τους τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και σε όλους τους δήμους της περιοχής!

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ούτε χρόνος για χάσιμο υπάρχει!», σημείωσε και κάλεσε «αυτόν τον όμορφο δρόμο, τον δρόμο της πραγματικής ελπίδας και της τιμής, ... να τον βαδίσουμε μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Την Κυριακή η κάλπη μπορεί και πρέπει να γεμίσει με χιλιάδες κόκκινα γαρύφαλλα. Τα γαρύφαλλα του αγώνα και της ελπίδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ