Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Την Κυριακή να ανησυχήσουν αυτοί που θεωρούν ότι έχουν τον λαό «στο τσεπάκι»

Στο Λιτόχωρο μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την τελευταία ώρα για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού. Για να ανησυχήσουν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν τον λαό της περιοχής "στο τσεπάκι" και δεδομένη την αυτοδυναμία της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε από το Λιτόχωρο με την πλούσια αγωνιστική παράδοση ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Μίλησαν επίσης η Κατερίνα Κουρίτα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, και η Τασούλα Τηλεγράφου, υποψήφια δήμαρχος Δίου - Ολύμπου.

Ο Σ. Αβραμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα εν εξελίξει σχέδια παράδοσης του Ολύμπου στο κεφάλαιο, τονίζοντας ότι στο όνομα της προστασίας του βουνού το οδηγούν στην καταστροφή και στην οικολογική κατάρρευση. «Είμαστε ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια. Ο Ολυμπος δεν είναι εμπόρευμα. Ανήκει όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλους τους λαούς του κόσμου. Είναι μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πολιτιστικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής. Δεν μπορεί ούτε πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς», σημείωσε.

Για τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Πιέρια Ορη, ο Σ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ, που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.


«Στο μάτι έχουν βάλει ακόμα και τον Ολυμπο, ιδιαίτερα την περιοχή στα νότια του Εθνικού Δρυμού! Δεν έχουν καμία αναστολή όταν πρόκειται για τα κέρδη! Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην οικονομία, που θα κατοχυρώσουν την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και έναν άλλο ενεργειακό σχεδιασμό, με στόχο την αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας, από τον λιγνίτη μέχρι τις ΑΠΕ, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε.

Μιλώντας για τον Τουρισμό, ανέδειξε ότι «τις ομορφιές όλης της Περιφέρειας πρέπει να τις απολαμβάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής και όλης της χώρας. Να έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού συγκροτημένα, σύγχρονα δικαιώματα και όχι να χτίζονται "τουριστικά θαύματα" πάνω σε μισθούς πείνας, συνθήκες γαλέρας. Ταυτόχρονα, να μπορεί να στηριχθεί η υποδοχή των επισκεπτών με έργα υποδομής και συγκεκριμένο σχεδιασμό, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται ευαίσθητες περιοχές.

Να μπει τελικά φρένο σε μια τουριστική ανάπτυξη που κοιτάει μόνο στην τσέπη, και όχι στο πώς θα γίνει γέφυρα πραγματικής φιλίας, γνωριμίας και συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων και όχι μόνο».

«Οσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές για τους δήμους και τις Περιφέρειες έχουν πιο χαλαρό χαρακτήρα, ότι δήθεν ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι πολιτικές, τους απαντάμε ότι οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές, κρίνουν την καθημερινότητά μας, ακουμπάνε στις τσέπες μας, στοιχίζονται με τις αγωνίες της νέας γενιάς, των παιδιών, διαμορφώνουν τους όρους διαβίωσής μας στον τόπο μας», είπε παίρνοντας τον λόγο η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κ. Κουρίτα.

«Η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι η απάντηση για να παραμεριστούν η ηττοπάθεια, η απογοήτευση, η υποταγή. Ολα κρίνονται από την απάντηση στο δίλημμα: Προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών;», επεσήμανε με τη σειρά της η υποψήφια δήμαρχος Τ. Τηλεγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ