Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών

Την προσπάθεια εργολάβου - πρυτανικών αρχών - διοίκησης της Λέσχης να μετατρέψουν το δικαίωμα όλων των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση σε ακριβό προνόμιο για λίγους καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για επιβολή αντιτίμου στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ. Καλούν δε σε φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 12 μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, διεκδικώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

«Δεν θα τους περάσει! Με το "καλημέρα" της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς είδαμε τι σημαίνει να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες μας ακόμα και στη σίτιση ως κόστος και εμείς ως πελατολόγιο για τα κέρδη του εργολάβου», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Οδοντιατρικής και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης και προσθέτουν: «Επιβεβαιώθηκε ότι η επιβολή της κάρτας σίτισης καμία σχέση δεν έχει με την "αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού" και την τάχα "διασφάλιση της σίτισης όλων των φοιτητών", όπως επικαλούνταν οι πρυτανικές αρχές και η διοίκηση της Λέσχης. Αντίθετα, φάνηκε ότι αποτελεί προθάλαμο για τη θέσπιση αντιτίμου και την κατάργηση της δωρεάν σίτισης για τους φοιτητές», καθώς με την πρόσφατη απόφαση που θέλουν να υλοποιήσουν «θα σιτίζονται δωρεάν μόνο όσοι φοιτητές πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια» (40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα) και όλοι οι υπόλοιποι «θα αναγκάζονται να επιλέγουν ανάμεσα στην προπληρωμένη κάρτα σίτισης για 15 ή 30 μέρες με αντίτιμο 30 ή 60 ευρώ αντίστοιχα». «Βάζουν τη βάση για την κατάργηση της δωρεάν σίτισης για να αυξάνονται τα κέρδη του εργολάβου! Θα μας βρουν απέναντί τους», τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

«Ολα αυτά την ίδια ώρα που το κόστος ζωής και σπουδών ολοένα και αυξάνεται, που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των οικογενειών μας, που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα ενοίκια, με τις εστίες να καλύπτουν μόλις το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ, που χιλιάδες συμφοιτητές μας, ακόμα και πρωτοετείς, αναγκάζονται να δουλέψουν για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Ως εδώ. Δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματός μας στη δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο. Ολο το προηγούμενο διάστημα με τους Συλλόγους, την οργάνωση και τους αγώνες μας βάλαμε φρένο στα σχέδιά τους Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα», υπογραμμίζουν και διεκδικούν:

Δωρεάν, καθολική και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους τους φοιτητές στη Λέσχη του ΑΠΘ. Καμία κάρτα σίτισης ή επιβολή αντιτίμου στους φοιτητές. Προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τη λειτουργία της Λέσχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ