Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ετοιμασία για απεργιακές κινητοποιήσεις

Απάντηση στα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός στην Πορτογαλία, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, δίνουν Συνδικαλιστικές ενώσεις του δημόσιου τομέα που καλούν σε απεργία στις 8 Νοέμβρη. Τα συνδικάτα στον τομέα των μεταφορών ανακοίνωσαν επίσης ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε «15ήμερη απεργία από την 25η Οκτωβρίου ως την 8η Νοεμβρίου» καθώς και σε «πανεθνική διαδήλωση στη Λισαβόνα την 9η Νοεμβρίου».

Επιπλέον, τα συνδικάτα των ταχυδρομικών ετοιμάζονται να απεργήσουν στις 25 Οκτώβρη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα Πορτογαλικά Ταχυδρομεία μέσω της πώλησης στο χρηματιστήριο του 70% του μετοχικού τους κεφαλαίου πριν από το τέλος του έτους.

Ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας για το 2014 προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες και στους μισθούς των δημόσιων λειτουργών από 2,5% ως 12% για μηνιαίες αποδοχές που ξεπερνούν ακόμη και τα 600 ευρώ μεικτά. Σχεδιάζονται ακόμη απολύσεις του 2% των δημόσιων υπαλλήλων μέσα στο 2014 (σε σύνολο 575.000), ενώ ήδη από το 2005 έχουν απολυθεί πάνω από 173.000 δημόσιοι υπάλληλοι!

Το ερχόμενο Σάββατο προγραμματίζονται δύο μεγάλα συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων φτωχοποίησης του λαού, το πρώτο στη Λισαβόνα και το δεύτερο στο Πόρτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ