Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση της υγείας

Περιοδεία αντιπροσωπείας στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Κάλεσμα αγώνα για να μη μετατραπεί η υγεία σε εμπόρευμα, απηύθυνε αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, όπου περιόδευσε.

Η αντιπροσωπεία, μ' επικεφαλής τον Β. Μπούτα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας Γ. Παπανικολάου και τη διοίκηση του Σωματείου, ενώ συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος και για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος επισήμαναν ότι η κυβέρνηση με τη συγκρότηση των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας επιχειρεί καίριο χτύπημα στην οργάνωση ενός ενιαίου συστήματος υγείας, βελτίωσε τις δυνατότητές της να προωθήσει την πολιτική της εμπορευματοποίησης, άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του υπάρχοντος συστήματος υγείας. Με το σύστημα αυτό, υπογράμμισαν, καταργεί, συγχωνεύει ή μετατρέπει τμήματα, κλινικές ή νοσοκομεία, με κριτήρια όχι τις πραγματικές ανάγκες του λαού, αλλά με βάση το κέρδος του ιδιώτη. Ταυτόχρονα άλλαξε το νομικό καθεστώς των δημόσιων νοσοκομείων και από κοινωνικές υπηρεσίες που ήταν μέχρι σήμερα, μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, ενώ ήδη δημόσια νοσοκομεία άρχισαν να δημιουργούν θέσεις ανάλογα με το «βαλάντιο» των ασθενών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου ν' αγωνιστούν, μαζί με άλλους μαζικούς φορείς, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας, με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, που θα χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος και την εργοδοσία, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για την υγεία, θα παρέχει, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το λαό, χωρίς αποκλεισμούς, θα είναι προσανατολισμένο στην πρόληψη των ασθενειών και να συνδέει οργανικά όλες τις βαθμίδες υγείας. Τους κάλεσε, επίσης, να διεκδικήσουν την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με ικανοποιητικούς μισθούς, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και τη λειτουργία κρατικού οργανισμού φαρμάκου και κρατικής βιομηχανίας ιατρικής τεχνολογίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα χειρότερη η κατάσταση 9 μήνες μετά την προηγούμενη επίσκεψη (2021-04-01 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας με κινητοποίηση στο Νοσοκομείο (2019-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής (2018-10-26 00:00:00.0)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με μεγάλους κινδύνους για την υγεία του λαού (2010-07-11 00:00:00.0)
Απροθυμία για πληρωμένες επισκέψεις (2002-01-26 00:00:00.0)
Ζητάμε την ψήφο σας αλλά πάνω απ' όλα τη συμμετοχή σας (1999-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ