Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητάμε την ψήφο σας αλλά πάνω απ' όλα τη συμμετοχή σας

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας περιόδευσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολα'ϊδου, συνοδευόμενη από τον Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και της δημόσιας υγείας της χώρας μας. Ο λαός αλλά και οι εργαζόμενοι σ' αυτή πρέπει να αντιδράσουν και σ' αυτές τις εκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.

Το μήνυμα αυτό έδωσαν στους εργαζόμενους του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και η Βέρα Νικολαϊδου,υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής επίσκεψής τους όπου μίλησαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

"Ζητάμε την ψήφο σας αλλά πάνω απ' όλα τη συμμετοχή σας", έλεγαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Οι απαντήσεις που δέχονταν ήταν άλλες φορές καταφατικές, γι' αυτούς που οι ρίζες τους, τους υπαγόρευαν τη στάση που θα κρατήσουν και σ' αυτές αλλά και σε κάθε εκλογές. Αλλες απαντήσεις πάλι ήταν γεμάτες αγανάκτηση και θυμό. "Αν δεν πω τώρα ΚΚΕ, θα είμαι άξιος της τύχης μου", είπε ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Σε αρκετούς πάλι, υπήρχε και η αμφιβολία. Ομως η αγανάκτηση που τους δημιουργεί η πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν καθημερινά στη δουλιά τους και γενικότερα στη ζωή τους, έβγαινε από κάθε τους λέξη: "Αλήθεια, δεν ξέρω ακόμα τι θα ψηφίσω, δεν μπορώ όμως να ψηφίσω ξανά τους ίδιους", είπε μια νοσοκόμα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου είχαν να προσθέσουν κάτι ακόμα για τις συνθήκες που επικρατούν στην εργασία τους. Χτες η θερμοκρασία στο χώρο που δούλευαν, μήνα Μάη, ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση αυτή που επικρατεί κάθε καλοκαίρι, γίνεται αφόρητη κατά τους θερινούς μήνες όταν, όπως είπαν οι ίδιοι, δεν μπορεί να σταθεί κανείς ούτε λεπτό μέσα στο χώρο από την υπερβολική ζέστη και τη δυσοσμία. Αυτό που ζητούν είναι ένα κλιματιστικό ή έναν καλό εξαερισμό της αίθουσας, κάτι που για τη διοίκηση του νοσοκομείου φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Το απόγευμα ο Β. Μπούτας και η Β. Νικολαϊδου έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αμέσως μετά η Β. Νικολαϊδου μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ