Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Εξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία θα γιορτάσουμε τη νίκη"

Σε ένα εκρηκτικά δυναμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο εξελίχτηκε η συγκέντρωση που οργάνωσε χτες το βράδυ η ΚΝΕ στην Αθήνα

Επειδή η υποταγή δεν είναι ρεαλισμός και επειδή η ζωή απαιτεί ρήξη. Επειδή τα νιάτα είναι συνώνυμα με την αντίσταση και την πάλη, είναι έννοια ταυτόσημη με την ελευθερία και τη μη υποταγή. Και επειδή τις ψυχές των νέων δεν μπορούν να τις ζωγραφίσουν, ούτε να τις αγγίξουν οι μακελάρηδες των λαών, τα σκοτεινά ή φανερά συμφέροντα και τα ψεύτικα λόγια των εκφραστών της υποτέλειας, για όλα αυτά τα "επειδή", λοιπόν, οι αγωνιζόμενοι νέοι της Αθήνας - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ - ένωσαν χτες τη φωνή τους στο Πάρκο Ελευθερίας: "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός", το ένα σύνθημα που δέσποζε.

"Είμαστε περήφανοι για τους νέους και τις νέες της χώρας μας", είπε από το βήμα της κεντρικής εξέδρας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας.Και πώς να μην είμαστε περήφανοι για τα νιάτα αυτής της χώρας; Πώς να αγνοήσει κανείς τη φλόγα, την πίστη, το πάθος που έκλειναν χθες μέσα τους τα μάτια όλων αυτών των παιδιών; Πώς να παραλείψει κανείς να αναφερθεί στη φωνή τους, που έβγαινε κατευθείαν από την καρδιά τους, μέσα από το βάθος της ψυχής τους; Μια φωνή απαίτησης, γιατί "η ζωή μας ανήκει". Μια φωνή διεκδίκησης, γιατί "θέλουμε χρώματα στη ζωή μας, όχι πτώματα".Μια φωνή αντίστασης, γιατί "η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".

Λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω από την Αμερικανική Πρεσβεία, λίγα μέτρα μακριά από τη μυρωδιά και την "αύρα" των δολοφόνων αυτού του πλανήτη, οι νέοι της Αθήνας "σημάδεψαν ευθεία, σημάδεψαν στην καρδιά αυτής της βρώμικης πολιτικής", έβαψαν με την παρουσία τους κόκκινο το μαύρο της εποχής μας. Κι έγινε εκεί στο Πάρκο Ελευθερίας - σ' αυτόν τον συμβολικό χώρο που αντιπροσωπεύει τον αγώνα και την αντίσταση άλλων παλαιότερων γενεών - η οργή λευκό περιστέρι, έγινε "το σκοτάδι φως".

Η χτεσινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της νεολαίας στο Πάρκο Ελευθερίας, αλλά και η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που ακολούθησε προς την αμερικάνικη πρεσβεία δεν ήταν μόνο καταδίκη της βαρβαρότητας του πολέμου ούτε μόνο φωνή διαμαρτυρίας κατά της υπόδουλης ελληνικής κυβέρνησης. Ηταν - όπως είπε ο Νίκος Σοφιανός - "ένα μήνυμα που θα πονέσει τους ιμπεριαλιστές στις 13 Ιούνη, όταν οι νέοι θα έχουν ρίξει τις κόκκινες σφαίρες τους στην κάλπη". Ηταν, όμως, και μια υπόσχεση ζωής, πως ο αγώνας δε σταματά στις εκλογές, συνεχίζεται αμείωτος από τους νέους που απαιτούν άλλη ζωή, άλλους δρόμους και άλλες προοπτικές.

"Πρωτοπόρα νεολαία της χώρας", χαρακτήρισε τα παιδιά με τις υψωμένες γροθιές και τη δύναμη στα μάτια τους, ο Στρ. Κόρακας. "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική, και τότε και τώρα στην πρώτη τη γραμμή", ήταν η απάντηση - υπόσχεση των νέων. Των κομμουνιστών που όταν έμαθαν νωρίς το απόγευμα στο χώρο της συγκέντρωσης πως δύο μέλη της ΚΝΕ συνελήφθησαν απ' την αστυνομία, δήλωσαν αποφασισμένα και ξεκάθαρα; "Η κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΝΑΤΟ, οι σφαγείς του γιουγκοσλαβικού λαού πιστεύουν ότι με τέτοιες πρακτικές μπορούν να κάμψουν το φρόνημα των κομμουνιστών και του λαού. Θα διαψευστούν. Στις 13 Ιούνη απαντάμε με ψήφο στο ΚΚΕ". Γιατί - όπως αλλιώς το είπαν - "στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές".

Και το απέδειξαν λίγο αργότερα με τη δυναμική τους πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, η οποία ήταν περικυκλωμένη και φρουρούμενη ερμητικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οπως φρουρούμενες ερμητικά ήταν και οι πρεσβείες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, που "διάβαινε" η πορεία, δίνοντας την εικόνα μιας στρατοκρατούμενης πόλης. Το απέδειξαν όμως και με την υπόσχεση που έδωσαν στο τέλος της χτεσινής μεγάλης συγκέντρωσης: "Εδώ, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία θα γιορτάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, τη μεγάλη νίκη του ΚΚΕ στις 13 Ιούνη",είπε καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Σοφιανός. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά ειδικά εκείνη τη μέρα το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" πρέπει να ακουστεί στα πέρατα αυτής της γης. Και πρέπει να ακουστεί από τους νέους, απ' το μέλλον αυτού του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ