Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Ξεζουμίζουν το λαό και φουσκώνουν τα πορτοφόλια των λίγων

Στις εργατογειτονιές του Μενιδίου περιόδευσε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

"Είμαι καλλιεργητής, φυτεύω, ραντίζω, ποτίζω. Αν δεν πάει κάτι καλά, αλλάζω τον τρόπο. Ραντίζω νωρίτερα, ποτίζω περισσότερο. Αλλάζω. Αυτό μας έχει μάθει η ζωή. Μπροστά στην κάλπη γιατί να μη σκέφτομαι έτσι;".

Τα λόγια του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη απλά και κατανοητά για τους ανθρώπους του Μενιδίου. Τους ανθρώπους του μόχθου που άνοιξαν χτες το βράδυ τις φιλόξενες αυλές τους και "ρούφηξαν" τις κουβέντες του παλαίμαχου αγωνιστή, που περιόδευσε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους, να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος.

Στις συζητήσεις που είχε μαζί τους, ο Β. Εφραιμίδης τόνισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, αντί να επιλύονται, κάθε χρόνο και οξύνονται. Πως την ευθύνη γι' αυτό την έχουν οι κυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ασκούν την ίδια πολιτική. Μια πολιτική που οδήγησε 500.000 Ελληνες στην ανεργία και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ το 25% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. "Ξεζουμίζουν το λαό και φουσκώνουν τα πορτοφόλια των λίγων και ισχυρών. Γιατί μπορούν και το κάνουν; Τους ψηφίζει ο λαός και αυτό πρέπει να αλλάξει", επισήμανε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, προκειμένου να ανατραπεί η κυρίαρχη πολιτική.

Αναφέρθηκε στα ρουσφέτια που "δένουν" τους ανθρώπους και υφαρπάζουν την ψήφο τους. Σημείωσε πως αντί για το κυνήγι του ρουσφετιού και τη συμπεριφορά του δούλου, ο εργαζόμενος οφείλει να αγωνιστεί για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να αλλάξουν οι δυνάμεις που κυβερνούν τον τόπο.

"Για να γίνει όμως η αλλαγή, ανέφερε, χρειάζεται οργανωμένος αγώνας καθημερινά. Στην Ενωση, στο Συνδικάτο, στο Σύλλογο. Τα παιδιά των Ελληνίδων μανάδων τα "βούτηξαν" πρώτα στην ανεργία και τώρα προσπαθούν να τα κάνουν μισθοφόρους. Τα πληρώνουν για να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τους ΝΑΤΟικούς στη Γιουγκοσλαβία. Οι στρατιώτες μας οφείλουν να υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας και τα συμφέροντα του λαού μας. Τι δουλιά έχουν στο Κόσσοβο; Οι μανάδες, οι γυναίκες τι κάνουν; Οργανώνονται; Αντιστέκονται;".

Παράλληλα με το γνώριμό του ύφος καυτηρίασε την Ευρώπη της ΟΝΕ και των "κεντροαριστερών": "Ο κόσμος θέλει να δουλέψει και δεν έχει δουλιά. Πριν ενταχθούμε στην ΕΟΚ οι άνεργοι στη χώρα μας έφταναν στο 4 - 5% του πληθυσμού. Σήμερα ξεπερνούν το 13%. Είχαμε βαρεθεί να δουλεύουμε και μπήκαμε στην ΕΟΚ για να ξεκουραστούμε;".

Αργότερα το βράδυ ο Β. Εφραιμίδης μίλησε και σε στέκι του Μενιδίου όπου και ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τα αίτια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των πλουτοκρατών στη Γιουγκοσλαβία, τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για το έγκλημα σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει για το εισόδημα των εργαζομένων η πορεία προς τη διαβόητη ΟΝΕ.

Κατέληξε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από αυτές τις επιλογές και κάλεσε σε διαρκή αντεπίθεση, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές, με τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ