Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
"Να ψηφίσει ΚΚΕ για να έχει φωνή"

Με αυτοψία στο υπό ΝΑΤΟική κατοχή λιμάνι άρχισε χτες η τριήμερη περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη Βόρεια Ελλάδα

- Γιατί πρέπει κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ;

- "Για να έχει πατρίδα, για να έχει αξιοπρέπεια και αύριο, για να έχει τιμή και αύριο και για να μη χάσει και τα τελευταία από τα με πολύ κόπο και πολύ αίμα κεκτημένα --τουλάχιστον 100 χρόνια από τώρα. Αν σκεφτείτε ότι το ΚΚΕ είναι 80 ετών τότε καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κατάκτηση στην οποία να μην έχει χύσει το αίμα του. Και κυρίως, για να αποκτήσει φωνή. Αν, βέβαια, ο ψηφοφόρος θέλει να αποκτήσει περιουσία στο Χρηματιστήριο δεν το συστήνω".

Ο διάλογος πλούσιος, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή από τους δημοσιογράφους στη... δημοσιογράφο και υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που από χτες βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και εκείνη την ώρα, χτες το απόγευμα, άρχιζε την τριήμερη περιοδεία της με αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, στο υπό ΝΑΤΟική κατοχή λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους έγινε λίγη ώρα μετά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κόμματος στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, από την οποία και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες κατοχής του λιμανιού από τον ξένο στρατό. Οι ερωταπαντήσεις επί παντός. Σταχυολογούμε ορισμένες:

- Πώς σχολιάζετε την έφοδο των διαδηλωτών στο Ακτιο;

- "Εγώ δεν ήμουν εκεί, δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορείτε να περιμένετε πολύ μεγαλύτερη κλιμάκωση όποτε εμφανίζεται εισβολή στη χώρα μας από ξένη δύναμη...".

- Οι κινητοποιήσεις αυτές συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ;

- "Αυτό είναι ανοησία. Οποιος προσπαθήσει να το συνδέσει με την προεκλογική περίοδο, ή, δεν έχει μνήμη ή δεν παρακολουθεί τις ειδήσεις - το λιγότερο, ή, κοιμάται σπίτι του. Διότι αυτές οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ έχουν ξεκινήσει πολύ πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και δεν υπήρξε εκδήλωση αντιπολεμική ή ειρηνευτικής ομάδας, είτε από το ΚΚΕ, είτε από την ΕΕΔΥΕ που να μην έχει μπροστά την κόκκινη σημαία.

Θυμάμαι στην Κέρκυρα κινητοποιήσεις πολύ πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και προπάντων και πριν την απόφαση, ή, σκέψη για τη δική μου ένταξη στο ψηφοδέλτιο και έτσι έχω και την προσωπική δημοσιογραφική εμπειρία. Ημουν στο αεροδρόμιο και είδαμε και χειρότερα πράγματα από τις κινητοποιήσεις. Είδαμε αλλαγή τοποθέτησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κέρκυρα και τα λεγόμενα επεισόδια του αεροδρομίου.

Δηλαδή, πράγματα που ήταν φοβερά. Ακούσαμε μετά για κάμερες που ήταν κρυμμένες και έχω στα χέρια μου καταγγελίες συναδέλφων, από το σύνολο των συναδέλφων και των καμεραμάν της Κέρκυρας, πριν φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο".

Η συνέντευξη τέλειωσε, ακολούθησε η περιοδεία στο λιμάνι κι αργά το βράδυ μια άλλη συζήτηση μεταξύ συναδέλφων δημοσιογράφων χωρίς ανοιχτά μικρόφωνα άρχιζε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ