Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΤΑΚΗΣ
Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι αγρότες

Σε χωριά του νομού Θεσσαλονίκης περιόδευσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σε μεγάλες συγκεντρώσεις στις δύο κατ' εξοχήν αγροτικές περιοχές στη Χαλάστρα και στην Επανωμή του νομού Θεσσαλονίκης ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος για τα αγροτικά, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Παττάκης."Αν χρειαστεί θα προχωρήσουν και πάλι στο κλείσιμο των δρόμων οι αγρότες, γιατί δεν περνάνε μόνο δυσκολίες, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης", τόνισε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε 193.000 οικογένειες εγκατέλειψαν τη γεωργία μετά την ένταξη, ενώ, σημείωσε ότι οι επιδοτήσεις δίνονται, για να θησαυρίζουν σε τελική ανάλυση οι εργοδότες. Μέχρι το 1997 οι επιδοτήσεις ήταν 7,5 τρισ., όμως, με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την ΕΕ η ζημιά στην αγροτική οικονομία έφτασε τα 11,3 τρισ. "Είμαστε ενάντια σ' αυτή την Ευρωπαϊκή Ενωση που οδηγεί πλατιές μάζες στην εξαθλίωση. Το αγροτικό εισόδημα όλο και μειώνεται, γιατί δεν το στηρίζουν", υπογράμμισε ο Γ. Παττάκης.

Να σημειώσουμε ότι στην πλατεία της Χαλάστρας παρακολούθησαν την ομιλία του Γιάννη Παττάκη ο δήμαρχος Νίκος Κράβας και ο αντιδήμαρχος Χρισ. Τσιφλιτζής.

Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες το συνεταιριστικό καπνεργοστάσιο ΣΕΚΕ και τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος, πάνω σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της χώρας μας. Ιδιαίτερα στη ΣΕΚΕ έντονη ανησυχία επικρατεί για το μέλλον των συνεταιριστικών οργανώσεων σε μια σειρά κλάδους, όπως είναι ο καπνός. Οι λόγοι είναι ο έντονος ανταγωνισμός που υπάρχει λόγω των συγχωνεύσεων και την απορρόφηση εκατοντάδων εταιριών από λίγες αμερικανικές πολυεθνικές, ενώ επισημάνθηκε ότι μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών χωρών χάθηκαν οι αγορές που απορροφούσαν τα ελληνικά προϊόντα του κλάδου. Επίσης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΜΕΒΓΑΛ ο Γιάννης Παττάκης είχε την ευκαιρία να επισημάνει τον αγώνα που κάνει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση της εθνικής παραγωγής τη στιγμή που η ΕΕ ευνοεί τα συμφέροντα των μεγάλων χωρών και στην περίπτωση των γαλακτοκομικών προϊόντων τις θέσεις των βόρειων χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ