Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση μέσω ΟΑΕΔ

Απέναντι στο σχεδιασμό για πρόσληψη εργαζόμενων στην εκπαίδευση - μεταξύ των οποίων και νηπιαγωγών - μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Παιδείας και διεκδίκησαν κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Στην κινητοποίηση κάλεσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» και «Γ. Σεφέρης».

Το νέο ελαστικό εργασιακό καθεστώς που προωθείται από ΕΕ και συγκυβέρνηση προβλέπει έξι μήνες περίπου δουλειάς, αμοιβή 427 - 490 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται μετά το τέλος του προγράμματος. Οσοι προσληφθούν με το πρόγραμμα αυτό θα έχουν εργοδότη τον ΟΑΕΔ, άλλο ωράριο και εργασιακό καθεστώς που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση.

«Θέλουν να προσαρμόσουν και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από το νηπιαγωγείο», σημειώνεται στο υπόμνημα το οποίο επέδωσαν εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας. Κατήγγειλαν το γεγονός ότι ουσιαστικά κανένας αρμόδιος από την ηγεσία του υπουργείου δε βρέθηκε να πάρει θέση απέναντι στο θέμα και κάλεσαν σε επαγρύπνηση γύρω από το θέμα των προσλήψεων μέσων ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ