Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρέμβαση ΜΑΣ για πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για «ανοιχτές σχολές» προχωρά η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ, με αφορμή την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια που αγωνίζονται ενάντια σε διαθεσιμότητες - απολύσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή της προς τους φοιτητές, καταγγέλλει μεταξύ άλλων:

«Στο κάλεσμα της προς τους φοιτητές, πολλές κουβέντες βρήκε να πει η ΔΑΠ για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλειστές σχολές αλλά ούτε μία λέξη δεν βρήκε να πει για τη σημερινή κατάσταση στα ΑΕΙ με τις ελλείψεις προσωπικού, τους προϋπολογισμούς φτώχειας των ιδρυμάτων, την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας με τις τραγικές μειώσεις δαπανών, το τεράστιο κόστος σπουδών που φτάνει τα 700-800 ευρώ το μήνα, τα πτυχία-διαβατήρια για την ανεργία και τα τόσα άλλα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Κουβέντα δε βρήκε να πει η ΔΑΠ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολύει το 37% του προσωπικού του ΕΚΠΑ, το 45% του ΕΜΠ, το 22% του ΑΠΘ».

Το ΜΑΣ καλεί κάθε φοιτητή να σκεφτεί: «Η ΔΑΠ δεν θέλει την υπογραφή σου για να ανοίξει η σχολή σου. Θέλουν να υπογράψεις την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κλείνει τις σχολές για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τις ανοίγει διάπλατα για τις επιχειρήσεις. Να αναγνωρίσεις ότι τα μέτρα της κυβέρνησης "κινούνται στη σωστή κατεύθυνση"».

Το ΜΑΣ απευθύνεται ιδιαίτερα και στους πρωτοετείς που έχουν καταλάβει ποια είναι τα προβλήματα στις σχολές και καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και την παράταξή της, τη ΔΑΠ, να οργανώσουν την πάλη τους «σε κάθε έτος και σχολή για δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, για δουλειά με δικαιώματα, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ