Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Ανοίγει θέμα επιστράτευσης από την κυβέρνηση

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για 7η συνεχόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια

Στιγμιότυπο από την χτεσινή σύσκεψη στο Χημείο, που έγινε με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής
Στιγμιότυπο από την χτεσινή σύσκεψη στο Χημείο, που έγινε με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει με αυταρχισμό και καταστολή την πολιτική που υπονομεύει το δικαίωμα των νέων στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση και των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά σκιαγραφούν οι διαρροές κυβερνητικών κύκλων για πολιτική επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων, που έχουν στόχο να σφυγμομετρήσουν αντιδράσεις και να διαμορφώσουν κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους που δίνουν για 7η συνεχόμενη βδομάδα απεργιακό αγώνα.

Οι εργαζόμενοι της πλειοψηφίας των πληττόμενων πανεπιστημίων έχουν αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις γι' αυτή τη βδομάδα ενάντια στη διαθεσιμότητα-απόλυση 1.349 διοικητικών υπαλλήλων. Και καλούν τους συναδέλφους τους να μην προχωρήσουν σε αυτοαπογραφή των στοιχείων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Χτες, το υπουργείο με νέο ενημερωτικό σημείωμα καλεί εκβιαστικά τους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα και να προσκομίσουν με κάθε τρόπο (ταχυδρομικά, αυτοπροσώπως, πληρεξούσιο) τα δικαιολογητικά τους.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο ΑΠΘ συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία μέχρι σήμερα, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία και αύριο Τετάρτη θα κάνουν Γενική Συνέλευση. Χτες συνεχίζονταν οι συνελεύσεις σε μια σειρά ιδρύματα.

Κι ενώ ο αγώνας των διοικητικών βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) παίρνει απόφαση για πενθήμερη απεργία διά... τηλεφωνικής περιφοράς. Η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της: «Τονίσαμε την αναγκαιότητα, μπροστά στις σύνθετες συνθήκες που διαμορφώνονται, να συνεδριάσει το ΚΣ και μάλιστα προτείναμε η συνεδρίαση να είναι διευρυμένη, παρουσία των ΔΣ των συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε πώς θ' απαντήσουν μαχητικά και μαζικά οι εργαζόμενοι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΚΣ της Ομοσπονδίας πήραν απόφαση για νέα πενθήμερη, διά τηλεφωνικής περιφοράς, αφού όπως και αναφέρουν στην ανακοίνωση "δεν υπήρχαν νέα δεδομένα" - λες και το μόνο κρίσιμο ζήτημα ήταν ο αριθμός των ημερών απεργίας που θ' αποφασιστούν. Τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε εκφυλιστικά φαινόμενα που αποδυναμώνουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και το ίδιο το κίνημα, γι' αυτό τις καταγγέλλουμε και καλούμε και τους συλλόγους να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιες πρακτικές».

Σημαντική ήταν η σύσκεψη που έγινε χτες το μεσημέρι, στο Χημείο, με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής, όπου η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος της ΟΔΠΤΕ, μετέφερε στους φοιτητές την εμπειρία και τα συμπεράσματα από τον πολυήμερο αγώνα των διοικητικών και ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης του αγώνα με το εργατικό και φοιτητικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ