Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα θέσει ο Γάλλος πρόεδρος το θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Γάλλων πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μοντ» ότι για 30 ημέρες, μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013, η NSA υπέκλεψε 70,3 εκατομμύρια συνδιαλέξεις Γάλλων πολιτών.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ).-- Περίπου 2.000 εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξυπηρέτησης περίπου 400.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Σαν Φρανσίσκο, ΝTSB, συνέχισαν και χτες την απεργία που ξεκίνησαν την Παρασκευή για την ικανοποίηση μισθολογικών και εργασιακών αιτημάτων, έπειτα και από το δυστύχημα που συνέβη το περασμένο Σάββατο με θύματα έναν εργαζόμενο και έναν εργολάβο από αυτοματοποιημένο συρμό ενώ πραγματοποιούσαν ελέγχους.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Λουτρό αίματος προκάλεσε καμικάζι κατά αμάχων την Κυριακή το απόγευμα ο οποίος οδήγησε το παγιδευμένο μικρό λεωφορείο που οδηγούσε σε γεμάτη με κόσμο καφετέρια στη σιιτική συνοικία αλ Αμίλ της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 θαμώνες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Εκτός από τη συγκεκριμένη επίθεση, συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων και καμικάζι πραγματοποιήθηκαν, χθες, κατά του αστυνομικού τμήματος και της τοπικής εγκατάστασης ενέργειας της Φαλούτζα, στο βορειοδυτικό Ιράκ, ενώ μία μέρα νωρίτερα επίθεση κατά σειράς κρατικών κτιρίων πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική πόλη Ράουα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε μείωση της στρατιωτικής θητείας από τους 15 στους 12 μήνες προχωρά η Τουρκία, από την 1/1/2014, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η τεχνική αυτή υποστήριξη θα παρέχεται σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΙ (ΝΕΒΑΔΑ).-- Ενα 12χρονο αγόρι σκοτώθηκε και δύο συμμαθητές του τραυματίστηκαν χτες σοβαρά από τα πυρά αγνώστου στο γυμνάσιο Σπαρκς Μιντλ στη Νεβάδα την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την επίθεσή του.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στη Συρία συμμετέχουν στο πλευρό ακραίων ισλαμικών ομάδων περίπου 1.000 Αλβανοί (και από το Κοσσυφοπέδιο) Μουσουλμάνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ