Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Επίθεση των ΜΑΤ στους απλήρωτους εργάτες

Κλιμακώνεται το όργιο της καταστολής, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας

Η πορεία κατευθύνεται στην Περιφέρεια
Η πορεία κατευθύνεται στην Περιφέρεια
Αντιμέτωποι με την καταστολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι από τα 5 κλειστά εργοστάσια της Χαλκίδας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που διοργάνωσαν, διεκδικώντας δεδουλευμένα και για να καταγγείλουν τη σύλληψη 13 συναδέλφων τους συνδικαλιστών την περασμένη βδομάδα. Οταν η συγκέντρωση που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο έφτασε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Διοικητήριο), βρέθηκε μπροστά σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την είσοδο και έκαναν χρήση χημικών.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, που με απόφαση του σωματείου τους προχώρησαν σε στάση εργασίας. Οπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης «επέλεξαν να μην απαντήσουν ευθέως στις κλήσεις της περιφερειακής συμβούλου της ΔΑΣ, Σοφίας Ντούρου και εμμέσως έλεγαν ότι δε βρίσκονται τα ΜΑΤ με δική τους εντολή εκεί. Ταυτόχρονα, περιφερειάρχης και εισαγγελέας δεν έπαιρναν την ευθύνη να απομακρύνουν τα ΜΑΤ». Οι εργαζόμενοι έκαναν το απόγευμα παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας ενώ αύριο, Πέμπτη, σχεδιάζουν νέα κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία.

Με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ«καταγγέλλει την κυβέρνηση, την εργοδοσία και καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το δόγμα "Νόμος και Τάξη", η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι μπορούν με τη μαζική τους συμμετοχή, με την οργάνωση του αγώνα τους, την ταξική τους ενότητα να επιβάλουν το δίκιο τους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ