Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 3 Νοέμβρη απεργούμε για την Κυριακή αργία

Ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου. Συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, από τα ταξικά σωματεία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες στις 3 Νοέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Για τη μέρα της απεργίας, στην Αθήνα έχει οριστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), στην οποία καλούν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό δίνουν τη μάχη ώστε η απεργία στις 3 Νοέμβρη να δώσει ώθηση στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ και για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Καλούν τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διεκδικήσουν: Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας - Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Εθνικό ωράριο λειτουργίας μέχρι 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και σταθερό ωράριο. 8ωρο 5ήμερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία καλεί «κάθε διοικητικό συμβούλιο, επιτροπή αγώνα, σωματειακή επιτροπή να σημάνει συναγερμό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή συνεδρίαση διοικητικών συμβουλίων, συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα αντιπαλέψουν στην πράξη με μαζικούς όρους κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας». Η Γραμματεία σημειώνει ακόμα ότι υπογραφή στα σχέδια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας έχει βάλει και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), νομιμοποιώντας και διευκολύνοντας συνολικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει μεταξύ άλλων: «Στο αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης - μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιπαραθέτουμε την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), που είναι ικανή να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, να δώσει όλες τις δυνάμεις απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ