Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις στα Ειδικά Σχολεία της Ορεστιάδας

Ενα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικού ούτε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας ούτε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Αυτό διαπίστωσε κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που περιόδευσε στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό, που είναι άκρως απαραίτητο για τη φροντίδα των παιδιών, δεν τοποθετήθηκε φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, νοσηλευτής με ειδίκευση στην επιληψία, μουσικός, κ.λπ.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βορείου Εβρου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την υποστελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής πανελλαδικά, αλλά και τοπικά στην Ορεστιάδα. Τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ανάλγητη πολιτική της ΕΕ και συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), που όπως σημειώνει δε διστάζει να ρίξει στον Kαιάδα και τις ανάγκες των παιδιών με τα ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τις ελλείψεις στο ειδικό σχολείο και το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ