Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιμένει στο «αγκάθι» του εποικισμού το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Υπέρ της ανέγερσης κι άλλων κατοικιών στον εβραϊκό εποικισμό που βρίσκεται στην παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνα τάχθηκε χτες εκ νέου ο υπουργός Οικισμού Γιούρι Αριέλ, ο οποίος είναι και επικεφαλής του κόμματος των εποίκων «Εβραϊκό Σπίτι» και ο ίδιος έποικος. Ο Αριέλ δήλωσε ότι στηρίζει την ανέγερση τουλάχιστον άλλων 100 κατοικιών στο συγκεκριμένο εποικισμό στο πλαίσιο της ανέγερσης περισσοτέρων των 2.000 νέων κατοικιών σε εποικισμούς στις κατεχόμενες Δ. Οχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ για τις οποίες δόθηκε ειδική άδεια τον Αύγουστο, ταυτόχρονα σχεδόν με την έναρξη των νέων ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων υπό αμερικανική αιγίδα και πίεση.

Στο ζήτημα των εποικισμών αναφέρθηκε και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος αργά την Τετάρτη συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι που ζήτησε να πάψουν ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργάζονται με τους εποικισμούς. Χαρακτηριστικά, μέσα στους εποικισμούς αναπτύσσουν δραστηριότητα οι Motorola, Hewlett Packard, Veolia, G4S, Volvo Group.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, χωρίς να δηλώνουν τίποτε επίσημα, διαρρέουν ότι ακριβώς λόγω της επιμονής του Ισραήλ στους εποικισμούς και στην κατοχή δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στους αλλεπάλληλους γύρους συζητήσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό τις ΗΠΑ. Για το θέμα φέρονται να συζήτησαν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου που συναντήθηκαν για περισσότερες από επτά ώρες στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία στη Ρώμη, χωρίς, όμως, να κάνουν καμία σχετική δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ