Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σιωπητήριο για να εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη»

Με πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η καταδρομική επιχείρηση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Εφαρμόζοντας πιστά το αυταρχικό δόγμα «νόμος και τάξη», οι Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν την Τετάρτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, για την επέμβαση των ΜΑΤ. Οπως διέρρεαν κυβερνητικά στελέχη, η εντολή του πρωθυπουργού ήταν: «Πλήρης εφαρμογή των νόμων - τέρμα στην παρανομία».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τους αντιδραστικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την επίθεση εναντίον των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, με δηλώσεις του σημείωσε ότι «ήταν πλήρως ενήμεροι για την επέμβαση» ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για το «επιχειρησιακό σκέλος» της επέμβασης των ΜΑΤ.

Σε ένα προκλητικό κρεσέντο δηλώσεων ο Σ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι «η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας». Με στόχο να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να στρέψει τα λαϊκά στρώματα εναντίον των αγώνων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «λίγες δεκάδες που αντιδρούσαν» και «ήθελαν να επενδύσουν σε σκηνικό αναταραχής». Δεν δίστασε μάλιστα να επιστρατεύσει και τα ψέματα ισχυριζόμενος ότι «στη διάρκεια της κατάληψης, μέρα με τη μέρα απαξιώνονταν τα μηχανήματα του Ραδιομεγάρου, ενώ δεν μπορούσαν να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση στα αρχεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έκανε λόγο για «αποκατάσταση της νομιμότητας». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση

Για ολοκλήρωση της «πραξικοπηματικής ενέργειας σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, συνδέοντας την εξέλιξη με την προ δύο ημερών παραχώρηση των νέων ψηφιακών τηλεοπτικών αδειών. Τα γεγονότα έδωσαν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το κάλπικο δίλημμα «δημοκρατία ή μνημόνιο», αλλά και να μιλήσει για πράξη «πολιτικής αποσταθεροποίησης».

Να βγάλει την ουρά της απέξω επιχειρεί η ΔΗΜΑΡ και στο σχετικό σχόλιο που εξέδωσε προτάσσει τη διαφωνία της στην επιλογή της κυβέρνησης για «βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης». Δίχως να διαφωνεί με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, επικρίνει τον τρόπο προώθησής τους μιλώντας για «το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων» που «εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ